Sremska Mitrovica: Počela sezona krivolova prepelica, otkrivena tri nova slučaja

Tim za borbu protiv krivolova otkrio je u toku noći između 9. i 10. avgusta tri slučaja nezakonitog lova prepelica u okolini Sremske Mitrovice, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
Krivolovci su koristili elektronske vabilice za prepelice, koje su zakonom zabranjene i okarakterisane kao sredstvo za masovno uništavanje divljači.
 
"Uz asistenciju policije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici na jednoj od tri lokacije, u ataru sela Veliki Radinci, u nezakonitom lovu pronađen je izvesni M. K. iz Sremske Mitrovice. Policijska patrola je kod osumnjičenog pronašla tri krivolovljene prepelice, izvršila uviđaj i zaplenila elektronsku vabilicu. Pored toga što je osumnjičeni koristio za lov nedozvoljena sredstva, on je zatečen sam, čime je načinio još jedan prekršaj jer je lov sitne divljači, u koje se ubraja i prepelica, dozvoljeno vršiti jedino u grupi lovaca koja ima najmanje tri člana", navode u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
 
Izjave i dokazi sa uviđaja prosleđeni su dežurnom javnom tužiocu koji će dalje odlučivati u ovom slučaju.
 
"Ornitolozi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije ogorčeni su jer nadležna šumarsko-lovna inspekcija godinama ne vrši kontrole korisnika lovišta i pored saznanja da je krivolov prepelica široko rasprostranjen. Ovi novi otkriveni slučajevi potvrdili su ranija saznanja da se prepelice masovno krivolove, a da je usled toga njima brojnost značajno opala i da bi trajna zabrana lova na ovu vrstu ptice selice bila jedino rešenje", zaključuju u Društvu.
  • Trt

    13.08.2019 18:19
    @Sremac

    Najsmenije mi je kad se zatucane kreature hvale kako brinu o životinjama kako bi imali u šta da pucaju.
  • Srdjan

    11.08.2019 12:24
    Pravda
    Bravo za Tim za suzbijanje krivolova. U mom selu ( sever Banata ) noću u leto ne mogu da spavam od tih prokletih vabilica. Svi u selu znaju ko organizuje krivolov. Lovočuvar postavlja te stvarčice i iz nekog zabrana ih čuva. E baš sam rešio da pozovem ovu ekipu da dodju i rasteraju bandu. Dolaze i iz Italije. Prošlog leta bila četiri konbija njih sa psima. A u selu im za evre neke žene čerupale ptice. Hvalio se jedan kod koga spavaju Italijani da dobro plaćaju. A pobiše i one grlice i one male ptice sa dugim repovima i čvorke. Nadjoh 3 ranjena goluba.
  • joja

    10.08.2019 18:10
    jadfest
    Lovci su najveci primitivci na planti, hoce izazov eno medveda na tari, pa ruke na ruke, bez puske naravno, hajde da vas vidim neadertalci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.