FOTO: Povređena vidra na putu kod Bačkog Gradišta uspela da stane na noge

Tokom redovnih terenskih aktivnosti stručnjaka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, 1. avgusta, na prometnom asfaltnom putu koji preseca kanal DTD, neposredno nakon Bačkog Gradišta, uočena je krupna vidra kako nepomično leži na boku.
Činilo se kao da je mrtva nakon udarca automobila, ali je pregledom utvrđeno da duboko diše, kažu u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode. 
 
"Dok je jedan deo tima davao signale automobilima koji su dolazili iz oba pravca da uspore, drugi deo je vidru premestio sa asfalta na travnati deo, u senku drveta, dalјe od asfalta, a blizu vode. Vidra je položena na stomak i već tada je davala znake polaganog oporavka", navode u Zavodu.
 
 
Kako bi povređena životinja što pre bila transportovana na lečenje na Palić, odmah su kontaktirane nadležne službe za zbrinjavanje. Međutim, dok je ekipa došla sa specijalizovanim vozilom do Bačkog Gradišta, vidra se oporavila i sama otišla u obližnje vodeno stanište.
  • Darwin

    14.08.2019 11:03
    Nadam se da je prezivela i zatrazila azil u nekoj civilizovanoj zemlji.
  • Stručnjaci

    13.08.2019 16:32
    ...oporavila i samam otišla...Kakvi stručnjaci, možda je samo mogla da stane na noge pa otišla da ugine na miru. Što je niste spakovali u vaš auto pa pravac kod veterinara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".