Policija u Kanjiži zaustavila vozača sa 4,21 promil alkohola u krvi

Policajci iz Kanjiže i Kikinde zaustavili su u subotu, 17. avgusta vozača koji je prilikom alko-testa naduvao čak 4,21 promil alkohola u krvi.
Policija u Kanjiži zaustavila vozača sa 4,21 promil alkohola u krvi
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Blic" saznaje da policijski službenici u Kanjiži odredili zadržavanje vozaču putničkog vozila marke "jugo koral 55", a razlog je velika količina alkohola u krvi.
 
"K. U. (54) iz okoline Subotice je prilikom kontrole saobraćaja alkotestiran i utvrđeno je da je imao čak 4,21 promila količine alkohola u organizmu. Kontrola saobraćaja je bila u selu Orom. Određeno mu je zadržavanje zbog nasilničke vožnje i sledi mu odgovarajuća prekršajna prijava. To je zaista izuzetna količina alkohola i to u vreme kampanje upozorenja vozačima. I dalje ima zaista neozbiljnih vozača", kaže sagovornik "Blica" upoznat sa ovim slučajem.
 
U ovakvim slučajevima, uz odgovarajuću prekršajnu prijavu, zaprećene kazne su od 30 do 60 dana zatvora plus novčana kazna veća od 100.000 dinara. Moguć je i rad u javnom interesu, a uz ovo sve ide i mera zabrane upravljanja vozilom u određenom vremenskom periodu uz silne kaznene bodove.
 
Podsetimo, u okviru pojačane kontrole saobraćaja u prethodnom periodu saobraćajna policija je otkrila oko 25.000 prekršaja prekoračenja brzine, od kojih su neki vozači vozili preko 200 kilometara na sat. Oko 20.000 prekršilaca je sankcionisano na licu mesta, a 5.000 vlasnika vozila može očekivati poziv u narednih nekoliko dana, kako bi se izjasnili ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom. Bilo je 2.500 prekršaja nekorišćenja pojasa, 400 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnih telefona i 350 vozača je isključeno iz saobraćaja jer su bili pod dejstvom alkohola.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".