VIDEO: Počinje Festival ekološkog pozorišta u Bačkoj Palanci, gradu koji nema svoje pozorište

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, 25. po redu, počeće u četvrtak, 22. avgusta u Bačkoj Palanci i trajaće do nedelje, 25. avgusta.
Pod sloganom "Srcem, štapom i kanapom", ovogodišnje jubilarno izdnanje FEP-a donosi publici predstave iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Rusije. 
 
Tokom četiri dana Festivala, na dve scene u Slovačkom domu, nastupiće sedam profesionalnih pozorišnih trupa utakmičarskom programu: "Kaštanka" Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar (Hrvatska), "Od kapljice do okeana" autorski projekat trupe Hiša otrok in umetnosti (Ljubljana, Slovenija), "Bajke za ježa" teatra Kovčeg (Sankt Peterburg, Rusija), "Not the right leg" u koprodukciji Tri Groša, Cirkusfere i Otvorenog pozorišta DKSG (Beograd, Srbija), "Jesenja igra" Slobodne scene Subotice (Subotica, Srbija), "S razlogom" Kazališne družine Pinklec i LOFT-a (Lutkarska organizacija koju fakat trebamo) (Čakovec/Zagreb, Hrvatska) "Čudesni kontinenti" Nevid teatra (Banja Luka, Bosna i Hercegovina), po izboru selektorke Tijane Grumić, dok će u revijalnom delu programa biti odigrana predstava Umetničke grupe Radio.Nica "Mikrokozma/Microcosm", a publika će imati priliku da pogleda i kratkometražni dokumentarni film "Isoland".
 
 
Nagrada "Dobro drvo" za predstave iz takmičarske selekcije dodeljuje se u tri kategorije - Nagrada stručnog žirija, Nagrada dečijeg žirija i Nagrada publike. I ove godine dečiji žiri činiće mališani iz predškolske ustanove "Različak", dok je stručni žiri u sastavu - reditelj Nikola Pejaković Kolja, rediteljka Milja Mazarak i glumac Đorđe Živadinović Grgur.
 
 
Program svečanog otvaranja počeće revijom maskiranih bicikala "Moja reciklirana kreacija" u četvrtak u 20 časova u Slovačkom domu, dok će ceremonija otvaranja biti u 21 čas ispred sportske hale "Tikavara".
 
Deca i mladi imaće priliku da učestvuju u kreativnim radionicama pod vedrim nebom, koje se održavaju u prepodnevnim časovima u dvorištu Slovačkog doma, dok su večernji sati rezervisani za muzički program koji se ove godine održava u saradnji sa Palanačkim Dunav festom. Pred Bačkopalančanima naći će se Kolja, Stereo Banana, Gramofondžije, Čovek bez sluha, Buč Kesidi, Ljubičice i mnogi drugi predvodnici srpske alternativne muzičke scene. pdFep program će biti održan ispred Sportske hale "Tikvara", na palanačkoj obali Dunava. Prvo pdFep muzičko veče je besplatno, dok su karte za petak i subotu u prodaji putem GigsTix prodajne mreže, a mogu se kupiti i na ulazu.
 
 
U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 25 godine približava pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu. U svoj rad uključuje veliki broj mladih i dece iz Bačke Palanke, okolnih mesta, ali i regiona. 
 
Više informacija o programu OVDE, kao i na Fejsbuk stranici i Instagram profilu festivala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".