Subotica: Počela izgradnja kanalizacije na Paliću

U nekoliko ulica na Paliću, počela je dugo očekivana izgradnja kanalizacione mreže i potisnog voda, najvažniji deo projekta "Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš", koji sa 6,5 miliona evra finansira nemačka KfW banka.
Subotica: Počela izgradnja kanalizacije na Paliću
Foto: Pixabay
Prema rečima Timee Horvat, zamenice gradonačelnika, realizacija ovog projekta, koji podrazumeva izgradnju 15 kilometara kanalizacione mreže i pet kilometara potisnog voda je veoma značajna i doprineće očuvanju životne sredine, poboljšanju biodiverziteta Palićkog jezera, a njime se povećava i pokrivenost kanalizacionom mrežom na Paliću. 
 
"Završetkom radova, pokrivenost kanalizacijom umesto sadašnjih 35, biće 65 odsto naselja. Javna nabavka je okončana, potisan je ugovor sa izvođačem radova GP "Graditelj" iz Novog Sada, a predviđen rok za završetak radova je osam meseci", istakla je Horvat. 
 
"Od ukupne vrednosti projekta, za izgradnju kanalizacije i potisnog voda ide čak 67 odsto sume, dok je ostatak namenjen ostalim ciljevima koji su obuhvaćeni projektom. Zaključivanje prvih ugovora za priključenje na kanalizacionu mrežu može se očekivati početkom sledeće godine, a naravno, sve će zavisiti od rokova i dinamike izgradnje. Molim Palićane da se u što većem broju priključe na kanalizacionu mrežu, jer je očuvanje životne sredine naša zajednička odgovornost i zajednički cilj je poboljšanje turističkog potencijala Palića, a pre svega zaštita i očuvanje Palićkog i Ludaškog jezera", navela je Horvat.
 
Priključak na kanalizacionu mrežu, Palićane će koštati 27.000 dinara, a imaće mogućnost otplate na 24 mesečne rate. Ukoliko plate u celosti, imaće popust od 20 odsto.
 
Izgradnju kanalizacije Palićani čekaju decenijama.
  • Deks

    28.08.2019 18:52
    Da dobro ste pročitali - Palić nema kanalizaciju!?! Kao ni 80 posto naselja u Vojvodini! Istovremeno naša vlada smatra da kanalizacija i ostala infrastruktura uključujući pitku vodu za naša naselja nije prioritet već nekakva 5G tehnologija koja realno ništa bolje ne može doneti građanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina