Pančevo dobija Filmski grad

Firma "Firefly productions" iz Beograda dostavila je pismo o namerama Gradu Pančevu u kome se navode detalji planirane izgradnje filmskog grada na prostoru nedaleko od starog buvljaka na Bavaništanskom putu.
Pančevo dobija Filmski grad
Foto: Pixabay

Ova firma, kako podseća 013info.rs, gradski plac je kupila za 54,1 milion dinara, a kako su napisali, planiraju ulaganje od 5,8 miliona evra za izgradnju tri filmska studija sa pratećim objektima čija će površina biti oko 12.000 m2.

Navodi se i da će u studijima biti stalno zaposlene 22 osobe, da će biti angažovano još njih 70. a broj povremeno angažovanih biće i do 2.000.

Na osnovu ovih navoda, Gradsko veće Pančeva predložilo je odbornicima Skupštine grada da donesu odluku kojom se utvrdjuje da je Projekat za izgradnju filmskog studija od posebnog značaja za Pančevo "što predstavlja osnov za umanjenje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta".

Veće je ocenilo da će Filmski grad unaprediti turizam, kulturu i promociju Pančeva, stvoriti uslove za podsticanje razvojnih prioriteta i privlačenje ulaganja, uspostavljanje standarda povoljnog poslovnog okruženja i podsticanje konkurentnosti u privlačenju ulaganja, navodi se u obrazloženu predloga.

Kada odbornici potvrde značaj Filmskog grada utvrdiće se koliki će popust u ceni komunalnog opremanja firma "Firefly productions" na kraju dobiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina