Ljajić: Vojvodina ima ogroman potencijal koji nije iskorišćen

Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj turizma, ali on nije iskorišćen na adekvatan način, rekao je ministar turizma Rasim Ljajić.
Ljajić: Vojvodina ima ogroman potencijal koji nije iskorišćen
Foto: 021.rs
On je dodao da će država pokušati da primeni model razvoja turizma koji ima Mađarska, inače partner ovogodišnjeg "Lorista" u Novom Sadu.
 
Ljajić je, otvarajući sajam, podsetio da je studija, koju su za resorni pokrajinski sekretarijat radili Rudarski, Medicinski i Arhitektonski fakultet, pokazala da u Vojvodini, u 33 lokalne samouprave, postoji čak 50 potencijalnih lokacija za razvoj velnes i spa turizma.
 
Ministar je rekao da Vojvodina doprinosi sa 15 odsto deviznog priliva ostvarenog u Srbiji, dodajući da je za neke to malo, za neke puno, ali da je svakako nedovoljno, s obzirom na mogućnosti koje Vojvodina ima.
 
"Ako može Mađarska da ostvari izuzetne rezultate zahvaljujući ulaganjima i evropskim fondovima koje je koristila za razvoj turizma, verujem da ćemo sa novim investicionim planom koji je najavljen učiniti naše potencijale i realno ostvaarivim", rekao je Ljajić.
 
Ministar je podsetio i da Morahalom u Mađarskoj beleži tri puta veći broj turista nego Palić, iako Palić ima gotovo isti potencijal. Zato će, kaže, biti uloženo osam miliona evra u izgradnju kompleksa na Paliću, koji će imati pet otvorenih i pet zatvorenih bazena, sa akva parkom.
 
"To će potpuno promeniti turistističku sliku i Vojvodine i Srbije", rekao je Ljajić.
  • Rotkvarija

    06.10.2019 17:01
    Pročitajte
    Monografiju "Vojvodina" iz 1924. godine i knjigu "Stalež Dunđerskih" i biće vam sve jasno.
  • Kika Bibić

    04.10.2019 08:29
    Reče večiti Ljajić i ostade živ! Vojvodina je zaista zaslužila bolje.
  • Sremac

    04.10.2019 06:36
    Ima ogroman potencijal ali bez Srbije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.