Apatin: Počeli radovi u fabrici vode

U toku je rekonstrukcija mineralnih filtera na fabrici vode u Apatinu, a do sada je realizovano oko 70 odsto predviđenih radova.

Radio Dunav prenosi da nakon što je 10. septembra izvođač radova uveden u posao, imenovan je odgovorni izvođač radova, kao i stručni nadzor nad izvođenjem radova. Potom je izvršena nabavka i isporuka mineralnih ispuna tipa "Culligan" za 12 automatskih filtera na prvom stepenu filtracije.

Na četiri automatska filtera obavljeno je vađenje postojeće ispune, demontaža, peskarenje i farbanje, kao i montaža filtera sa cevnim razvodima, ali i punjenje novom mineralnom ispunom, dezinfekcija, ispiranje i priprema za puštanje u rad. Urađena je i kompletna rekonstrukcija sistema za proizvodnju i doziranje natrijum hipohlorita, koji je pušten u rad.

Investiciona vrednost radova na rekonstrukciji mineralnih filtera na fabrici vode u Apatinu iznosi 24.900.000 dinara, od čega Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo finansira 79,90% ukupne investicije, a ostalih 20,10% obezbeđuje korisnik sredstava, odnosno opština Apatin.

Cilj rekonstrukcije filterske ispune je da se u narednih 10 godina obezbedi nesmetano i permanentno snabdevanje građana kvalitetnom pijaćom vodom, prema pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, što ujedno i predstavlja rok trajanja filterske ispune.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.