Apatin: Ribočuvari u pojačanoj kontroli

Ribočuvarska služba JP "Vojvodinašume" je na apel Ujedinjenih ribolovaca Srbije, kao i većine ribolovaca u Srbiji, reagovala na enorman izlov soma na Dunavu kod Bogojeva i Apatina poslednjih dana i organizovala vanrednu kontrolu Ribarskog područja "Gornje Podunavlje".

Radio Dunav piše da je u vanrednoj kontroli učestvovalo 15 zaposlenih iz Sektora za lovstvo, ribarstvo i ugostiteljstvo sa pet čamaca. Dva čamca su kontrolisala terene oko i uzvodno od Bogojeva, dva oko i nizvodno od Apatina, dok je jedan kontrolisao terene kod Bezdana.

Vanredne akcije će se nastaviti i narednih dana, a posebno će biti intenzivirane u periodu od 1. decembra do 1. marta na mestima gde riba zimuje, u cilju sprečavanja pecanja na nedozvoljen način - lova ribe potezanjem, odnosno kačenjem udicom za telo (grabuljanjem).

U cilju poboljšanja rada ribočuvarske službe i borbe protiv ilegalnih aktivnosti na našim ribarskim područjima, u šta svakako spada i prekomerni izlov svih vrsta riba nedozvoljenim sredstvima i načinima pecanja, Vojvodinašume će sledeće godine uvesti i termovizijske kamere za noćno osmatranje.

  • pacov

    14.10.2019 10:19
    podrska akciji
    Pozdravljam akciju, i treba je prosiriti na svim vodama
  • Niko

    14.10.2019 08:13
    privredni ribolov
    hitno se mora zabraniti i privredni ribolov na celom toku dunava u našoj zemlji. Od ribokradica i privrednog ribolova se više ne može upecati ništa. riblji fond polako nestaje, to znaju svi koji vreme provode na dunavu.
  • eho

    12.10.2019 09:29
    komentar
    Neka se pojača kontrola na Begečkoj jami danju i noću od ribokradica i odlaganja otpada se ne može živeti.Begečka jama je Nacionalni park prirode treba je zaštiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina