Vučić: Nemačka kompanija u Pančevu zaposliće 1.100 ljudi, prosečna plata 1.700 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u fabrici auto-delova koju će nemačka kompanija Brose otvorila u Pančevu, biti zaposleno 1.100 ljudi, te da će prosečna neto plata biti 1.700 evra.
Vučić: Nemačka kompanija u Pančevu zaposliće 1.100 ljudi, prosečna plata 1.700 evra
Foto: 021.rs
"Potpisali smo ugovor sa kompanijom Brose i oni u Pančevu otvaraju fabriku elektomotora i zaposliće 1.100 ljudi, od toga 460 visokoobrazovanih. To znači posao i život ne samo za Pančevo, već i ta ceo južni Banat, za Kovačicu, Vladimirovce", rekao je Vučić nakon potpisivanja sporazuma u oblasti privrede i obrazovanja sa nemačkim kompanijama Brose i MTU.
 
Dodao je da će prosečna plata u Broseu biti 2.700 evra bruto, odnosno 1. 700 evra neto. Saopštio je i da je sa kompanijom MTU u Novoj Pazovi, koja se bavi popravljanjem i održavanjem motora za avione, potpisan ugovor o dualnom obrazovanju.
 
"Kada smo krenuli u priču o dualnom obrazovanju svi su nas kritikovali i pričali da su to gluposti. Ali da biste procenili da li motor može da izdrži let neophodno je tri godine školovanja", rekao je Vučić.
 
Vučić je naveo da je vrednost te dve investicije ukupno oko 300 miliona evra, što je ogromna korist za celu državu. Rekao je da je Srbija po prosečnim platama prestigla Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu, te da će uskoro prestići i Crnu Goru.
 
"Ljudi koji budu u Srbiji radili u MTU i u Broseu živeće bolje nego u Nemačkoj. Kada budu imali ovakvu platu onda neće biti potrebe da odlaze u drugu zemlju", rekao je Vučić.
 
Ocenio je da je ljudima u Pančevu "upala kašika u med"  i da će uskoro kvadrat stana u tom gardu biti tri puta skuplji nego u Beogradu.
  • Alexandar

    27.10.2019 23:32
    Dokle
    A daj, ko uopste moze da poveruje u ovu glupost :)))
  • mile

    24.10.2019 11:51
    Kakav to obraz ima I odakle mu ideje za takve lazi, pa I sendvice im placa drugi.
  • Torrente

    24.10.2019 07:30
    ???
    I onda je mrmot zavio čokoladu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.