Kamion kod Čoke udario u vozila zaustavljena zbog udesa, poginuo sveštenik

Janoš Fišer (61) iz Padeja, katolički sveštenik u tom mestu, poginuo je u udesu koji se juče oko 6:30 časova dogodio na putu između Padeja i Ostojićeva, u opštini Čoka.
Kako piše "Dnevnik", Fišer je nastradao u lančanom sudaru, kada je u kolonu od nekoliko zaustavljenih vozila udario kamion.
 
Kombi vozilo iz kolone je udarilo u sveštenika, koji je izašao iz svog automobila i pešice se kretao po putu. Sveštenik je inače automobilom iz Padeja krenuo u susedno mesto Ostojićevo, gde je krenuo i Laslo Šipoš (51) iz Padeja, jer je trebalo na groblju u Ostojićevu da pokosi travu.
 
Šipoš je bio za volanom "forda", a obojica su se na delu puta nadomak Ostojićeva, zaustavila jer se zbog velike magle dogodila saobraćajna nesreća. Zbog tog udesa policajac je vozačima signalizirao da se zaustave. Šipoš je ispričao da je na mestu gde je došlo do zastoja na putu uključio desni žmigavac i stao, a da je onda usledio silovit udarac.
 
Otpozadi na Šipošov automobile marke "ford" naleteo je šleper.
 
"Leteli smo dvadesetak metara, a od siline udara auto se prevrnuo na bok. Video sam da je neko ispod kola. Ispostavilo se da je to bio nesrećni sveštenik kod koga sam krenuo u Ostojićevo. Nije mi bilo prvo jasno kako se on tu stvorio", ispričao je Šipoš.
 
On je potvrdio da se prvi saobraćajni udes, kako je docnije čuo, dogodio stotinak metara dalje. Sudarili su se putnička vozila BMW i "dačija", verovatno zbog guste magle. Šipoš napominje da je, pre nego što se zaustavio, video policajca kako maše, te da je na putu od Padeja do susednog Ostojićeva, vozio tridesetak na sat.
 
"Ispred mene je bio kombi i sveštenikov auto. Od udaraca kamiona, moj automobil je naleteo na kombi. Između kombija i mog automobila, u tom trenutku našao se sveštenik", posvedočio je Šipoš.
 
Ekipa Hitne pomoći pokušala da reanimira teško povrđenog sveštenika, ali je on preminuo na licu mesta. Ostali putnici povređeni u udesu između Padeja i Ostojićeva prevezeni su u Opštu bolnicu u Senti.
  • Bacvanin

    29.10.2019 22:50
    Koliko su ljudi saobracajno nepismeni.Prvo pravilo kad je slaba vidljivost a moras da stojis ,izadjes iz auta i sklonis se sa kolovoza a ne da cekas u autu da neko naidje i ubije te.
  • MonteDushano

    29.10.2019 10:36
    Jedan manje. Idemo dalje.
  • drzava Uzasa

    29.10.2019 09:25
    Pre neki dan na putu za Zrenjanin kamion PARKIRAN na sred puta .
    Pogledajte kako kamiondzije DIVLJAJU po bulevarima .
    Indija i Banglades su u voznji postali Svajcarska za nas .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.