Do 31. oktobra konkurs za najlepšu pesmu o vinu

Ove godine se po 12. put održava "Mačkov dan mladog portugizera", svečanost posvećena vinu, poeziji, kulturi i ljubavi, a po 10. put se održava i konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, koja predstavlja najstarije čitalište na našim prostorima. Osnovana je 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije u Irigu i okolini.

Građani mogu poslati svoje pesme do 31. oktobra. Uslov je da tema pesme bude vino, a svi ostali detalji se mogu saznati na zvaničnoj stranici organizatora: www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275).

Žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik, predsenik žrija; Maja Plavšić, profesorka književnosti; Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić, Sremske novine i Đurđica Jojić, Mačkov podrum, će odabrati tri pesme koje će biti nagrađene.  

Pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti koja će se ove godine održati u Vinskoj ulici u Irigu, u petak 22. novembra. Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi šesta generacija vinara.

  • M

    31.10.2019 21:22
    H
    Mogli biste produziti konkurs za koji dan.
  • Duško

    29.10.2019 13:41
    Jedva čekam!
    Ovo je fenomenalan događaj, jedva čekam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina