Dosadašnji budžet Pokrajine za 2019. godinu sutra pred poslanicima Skupštine Vojvodine

Poslanici Skupštine Vojvodine na sutrašnjoj sednici razmatraće prvih devet meseci ostvarenja pokrajinskog budžeta.
Dosadašnji budžet Pokrajine za 2019. godinu sutra pred poslanicima Skupštine Vojvodine
Foto: 021.rs
Prvobitno projektovan budžet za Vojvodinu, usvojen decembra prošle godine, bio je 74,4 milijardi dinara. Rebalansom 18. septembra ove godine on je povećan na 74,8 milijardi dinara, a 30. septembra je ukupno projektovan obim budžeta bio 74,9 milijardi dinara. 
 
Od ukupne sume koja je planirana za 2019. godinu, ostvareno je 56,7 milijardi dinara ili 75,7 odsto. Tekući prihodi su realizovani u obimu od 73 odsto, a tekući rashodi u obimu od 64 odsto. Izdaci za nefinansijsku imovinu su dosta niske - svega 32 odsto ili 326,7 miliona dinara od ukupno planiranih milijardu dinara. 
 
Pokriće ukupnog fiskalnog deficita je ostvareno u većem obimu od planiranog - 126 odsto.
 
Na dnevnom redu će biti i godišnji izveštaji o radu "Voda Vojvodine", "Vojvodinašuma" i Garancijskog fonda Vojvodine. Sednica će se, zbog radova na implementaciji novog e-parlamenta u sali Skupštine Vojvodine, održati u Master centru.
 
Početak je u 10 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".