Pančevo: Službenica banke osuđena jer je sa računa klijenata za sebe uzela više od 20 miliona dinara

Viši sud u Pančevu prvostepeno je J. V., bivšeg kontrolora u ekspozituri Banke Inteza, proglasio krivom za proneveru u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju i za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, pa je sve ukupno osudio na sedam i po godina zatvora.
Pančevo: Službenica banke osuđena jer je sa računa klijenata za sebe uzela više od 20 miliona dinara
Foto: 021.rs
Kako se navodi u presudi koja je doneta početkom oktobra, nju je sud oglasio krivom zbog toga što je od 2009. godine do 28. avgusta 2017. godine u Pančevu, prisvojila novac koji joj je poveren na radu u subjektu privrednog poslovanja i to tako što je kao kontrolor Banke Inteza, ekspozitura Pančevo, vršeći transakcije uplate i isplate, neovlašćeno podizala novac sa računa više klijenata. Za sebe je tako pribavila ukupno, kaže sud, 198.712 evra i 3.030 švajcarskih franaka, što u dinarima iznosi 23,8 miliona, piše 013info.
 
Nju je Viši sud oglasio krivom i zato što je avgusta 2017. godine u pismu zatražila od izvršnog direktora Banke Inteza D.P. da ne prijavljuje nadležnim organima dela koja je ona izvršila - čime je izvršila krivično delo neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca.
 
Za prvo delo Viši sud joj je dosudio sedam godina zatvora, a za drugo osam meseci, pa je na jedinstvenu kaznu od sedam i po godina zatvora osudio za do sada neosuđuvanu J. V, pravnog tehničara bez imovine.
 
U pitanju je prvostepena presuda, pa će ona i javno tužilaštvo koje je u ovom slučaju gonilo, moći da se na nju žale.
  • Živčana

    08.11.2019 22:56
    E neka je i ja bih....da svi tako koji rade u bankama opletu brzo bi se kupleraju stalo na put. Kad nije sramota za 300 evra raditi nije sramota ni od lopova krasti!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".