FOTO: Carinski pas Neron na Horgošu otkrio 60 kg marihuane u podu autobusa

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom noći između 16. i 17. novembra, na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 60 kilograma marihuane skrivene u podu jednog autobusa.
Droga je otkrivena u autobusu kosovskih tablica, koji je putnike prevozio na relaciji Prizren–Hamburg. 
 
 
Zahvaljujući službenom psu Neronu, službenici su znali gde da traže skriveni tovar. Kada su otvorili poklopac, u podu ispod kog se nalazi motor, carinici su pronašli 52 paketa marihuane čija je ukupna težina 56 kilograma 381 gram. 
 
 
Iako je službeni carinski pas specijalizovan za otkrivanje duvanskih proizvoda, može da detektuje i druge intenzivne mirise kao što je miris marihuane.
 
 
Osumnjičenim vozačima autobusa A.H. (39) i F.H. (27), obojica iz Podujeva, određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.
  • w/e

    18.11.2019 22:33
    Pas
    Sta ce jadan, kad ga nisu naucili kako da zmuri ko kolege...
  • Ironikum

    18.11.2019 10:10
    @Marko

    Vala bas, to je ceo autobus mirisao na travu 100%, ne znam kako su mislili sa tom kolicinom da prodju.
  • Pametna kuca

    17.11.2019 21:21
    Malinoa
    Baravo Nerone

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina