Sombor: Kafilerija staje sa preradom životinjskog otpada

Od 15. januara sledeće godine u somborskoj kafileriji za preradu životinjskog otpada "Proteinka" više se neće prerađivati animalni otpad, potvrdio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
 Sombor: Kafilerija staje sa preradom životinjskog otpada
Foto: Pixabay (ilustracija)
Višedecenijski problem Somboraca, koji su zbog neprijatnih mirisa iz ove fabrike godinama pisali peticije nadležnima, biće prema najavi resornog ministra rešen, a kafilerija će umesto prerade, prikupljati i odvoziti otpad.
 
"Neće više biti kafilerije u Somboru. Imaćemo jedinstveni centar koji se nalazi u objektu 'Energozelena' u Inđiji. Jedan deo radnika ćemo pripojiti, to će biti transfer stanica u Somboru, što znači da će se u toj stanici samo prikupljati animalni otpad, ali se neće obrađivati. Od 15. januara, vi više nemate kafileriju u Somboru", poručio je Nedimović, navodi se na sajtu Grada.
 
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović ugostila je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom njegove dvodnevne posete, a u okviru koje je obišao poljoprivredne proizvođače iz sela Riđica, Stanišić, Svetozar Miletić, Čonoplja, Telečka i Gradina.
  • Marko

    26.12.2019 05:06
    Gradonacelnica
    Ima tu malo vise problema ,u Proteinku se nije ulagalo koliko je bilo potrebno ,ali su za to pare koje je ista zaradjivala isle gde je trebalo.
    Sada gradonacelnica forsira zatvaranje iste,razmislite zasto?
    Dok ista zvanicne papire preduzeca nosi u torbici za Beograd nebi li ubrzala proceduru zatvaranja.
    I da cini mi se da ipak od 15.nema nista,jedan 15.mozda ali januar tesko
  • Pera peric

    23.11.2019 10:48
    .
    Ima tu jos jedan problem! U kakvim se kamionima prevozi taj odpad!? Raspali kamioni iz kojih sve curi po putu. Sramota je da nadlezni ne smeju da kazne firmu ili da urade sta je neophodno da se promene ti kontejneri na kamionima.
  • Miloš

    19.11.2019 12:33
    Prerada
    Zsšto ne malo detaljnije. Prerada u šta? Nismo svi upoznati, ili iz struke? Djubrivo, paštetu.. ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.