Apatinski odbornik kom je Agencija izrekla opomenu zbog sukoba interesa podneo ostavku iz "privatnih razloga"

Odbornik Srpske napredne stranke u Apatinu Ilija Bursać podneo je ostavku u Skupštini opštine Apatin, saznaje 021.
Apatinski odbornik kom je Agencija izrekla opomenu zbog sukoba interesa podneo ostavku iz "privatnih razloga"
Foto: 021.rs
Kako Bursać kaže za 021, njegovo povlačenje sa mesta odbornika motivisano je isključivo razlozima lične prirode.
 
"Zbog poslovnih obaveza već nekoliko meseci živim u Novom Sadu, pa smatram neprimerenim da funkciju odbornika obavljam u opštini u kojoj ne stanujem. Odgovornost i dobrobit građana su inače principi na kojima funkcioniše Srpska napredna stranka, čiji sam član i čijoj ću kampanji za predstojeće izbore dati maksimalan doprinos", objašnjava Bursać.
 
Prethodno je nekoliko lokalnih medija objavilo da se Bursać na ovaj potez odlučio jer "ne može da trpi pritiske iz centrale". Međutim, Bursać to ocenjuje kao "glasine i neistine" i najavljuje preduzimanje pravnih koraka protiv tih medija.
 
"Moj prvenstveni interes je istina i pravda, koja, kako kaže latinska poslovica, ponekad spava, ali nikada ne umire", navodi on.
 
Na pitanja 021 u vezi sa merom koju mu je Agencija za borbu protiv korupcije izrekla zbog novca koji je medij u njegovom vlasništvu dobijao na opštinskim konkursima, Bursać nije odgovorio.
 
Podsetimo, Agencija je Iliji Bursaću izrekla Meru javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije jer Agenciju nije obavestio o tome da obavlja posao direktora u privrednim društvima "Unija plus" (kasnije preimenovano u 025info) i "ApaOne". Takođe, on je postupio suprotno zakonu tako što je sa predsednikom opštine zaključio Ugovor o sufinansiranju projekta u oblasti javnog informisanja u 2018. godini u iznosu od 1.800.000 dinara, a da o sukobu interesa nije pismeno obavestio Agenciju. On se tada branio tim da nije znao da je dužan da obavesti Agenciju da je direktor u privrednim društvima, jer "nije pravnik". Opširnije OVDE.
  • apatinac

    10.12.2019 21:30
    još malo
    Ma hajde Ilija pa znamo se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.