Pritvor dvojici uhapšenih zbog zrenjaninske fabrike vode, treći se brani sa slobode

Bivšem pomoćniku gradonačelnika Zrenjanina I. D. (67) i odgovornom licu beogradskog preduzeća "Sinertek" N. O. (69) određen je pritvor do 30 dana zbog zloupotreba u vezi sa poslovima vodosnabdevanja u Zrenjaninu.
Pritvor dvojici uhapšenih zbog zrenjaninske fabrike vode, treći se brani sa slobode
Foto: 021.rs
Bivši direktor zrenjaninskog JKP "Vodovod i kanalizacija" G. T. (48) pušten je da se u daljem postupku brani sa slobode.
 
Oni se, pored ostalog, sumnjiče za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom u sklopu izgradnje fabrike za prečišćavanje vode u Zrenjaninu. 
 
Iako se čini da su Zrenjaninci konačno dočekali da se pokrene krivična odgovornost u ovom slučaju, pravih objašnjenja zašto iz fabrike vode, čija je gradnja trajala pet godina, još uvek ne teče zdrava voda za piće, piše Politika. 
 
Istovremeno sa vestima o hapšenju pojavili su se i zahtevi za ostavku političkih funkcionera. Građanski preokret podneo je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv ministra privrede Gorana Kneževića zbog podstrekavanja na izvršenje zloupotrebe u vezi sa poslovima vodosnabdevanja u Zrenjaninu, a ranije su podnosili prijave i protiv gradonačelnika Čedomira Janjića. 
 
Od eventualnih kadrovskih promena Zrenjanince više brine stvarno stanje i tehničke mogućnosti fabrike vode. Nema jasnih stavova iz nadležnih institucija, a fabrika trenutno ne radi. Probni rad koji je trajao od 2. septembra do 27. decembra prošle godine, otkrio je da ovo postrojenje nije u stanju da u kontinuitetu obezbedi vodu odgovarajuće bakteriološke i fizičko-hemijske ispravnosti. Kvalitet vode nije stabilan, a hemijski nalazi ne ispunjavaju kriterijume. 
 
Ipak, stručnjaci uveravaju da nema opasnosti od zaraze.
 
Podsetimo, trojica osumnjičenih uhapšena su 13. februara.
  • jovgen

    19.02.2020 14:14
    joco jocizr@komen.com
    Tolike buke oko vode pa Zrenjaninci nisu bolje ni zasluzili oni su zadovoljni sa bolesnom vodom sa bolesnim vazduhom a i sa bolesnim izjavama Cede Janjica ma kakva predizborna kapanja sta vam je pa Ceda pravi vec godinama budale od Zrenjaninaca a oni trpe li trpa pa ce opet birat ove lazove
  • Nikola

    19.02.2020 10:17
    VODA
    Glavne i odgovorne nisu pohapsili? Sve je to predizborna lakrdija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina