U toku tender za nabavku "pametnih" tabli za vojvođanske škole, produžen rok za isporuku

Firme zainteresovane za isporuku i montažu 704 interaktivnih tabli sa projektorima u vojvođanskim školama imaju rok još dve nedelje da se jave na tender Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i dobiju posao, ukoliko ispune sve uslove.
U toku tender za nabavku "pametnih" tabli za vojvođanske škole, produžen rok za isporuku
Foto: Pixabay
Konkretno, da bi dobila posao, zainteresovana firma mora da ima autorizaciju proizvođača MAF (Manufacturer Authorization Form) ili predstavništva proizvođača za teritoriju Srbije da je ponuđač ovlašćeni prodavac ponuđenih dobara na teritoriji Srbije za interaktivne table i projektore.
 
Firma mora da ima najmanje 10 zaposlenih koji će isporučiti i montirati table u roku od 30 dana, kao i najmanje pet vozila. Od firme se traži i da obuči zaposlene u školama kako da rukuju pametnim tablama i projektorima.
 
Kriterijum za dodelu posla je najniža ponuđena cena, a rok za dostavljanje ponuda je 17. mart.
 
Ovi kriterijumi su bili sumnjivi jednoj od firmi koja je poslala upit komisiji za javne nabavke u sekretarijatu, tražeći objašnjenje kako mali broj zaposlenih sa svega pet vozila može da stigne da isporuči i ugradi 704 tabli sa projektorima na 502 različite lokacije.
 
"Procenjujemo da je za kvalitetnu isporuku, montažu i obuku jednog seta projektora i interaktivne table potrebno dva sata. Obzirom na to da je potrebno isporučiti 704 seta na 502 različite lokacije i računajući da pet timova radi osam sati dnevno na isporuci i instalaciji opreme, jasno dolazimo do zaključka da je samo za isporuku opreme na lokacije, montažu i obuku potrebno 704x2h : (8hx5)= 35,2 radna dana ili 49 kalendarskih dana. Napominjemo da količine od 704 komada retko koji proizvođač projektora i ineraktivnih tabli drži na stanju i da je redovan rok dobavljanja ovakvih količina ove vrste opreme minimum 30 dana. Navedeni rok je trenutno dodatni ugrožen činjenicom da je isporuka opreme iz Kine, u kojoj se proizvode skoro sve komponente koje su predmet nabavke, značajno usporena kao posledica širenja korona virusa", navodi firma koja se javila sa pitanjem u vezi sa uslovima u ovoj javnoj nabavci.
 
Komisija sekretarijata poručila je da zainteresovani dostavljači mogu da imaju i više zaposlenih, kao i više vozila od navedenog broja, te da se isporuka i montaža može raditi i popodne, s obzirom na to da škole i tada rade. Međutim, komisija je izmenila jedan detalj u konkursnoj dokumentaciji i produžila rok za isporuku i montažu sa 30 na 40 dana, dodajući i da Kina nije jedina država koja ima tražene delove.
 
Razlog izmene dokumentacije je i što veća konkurencija, navodi se u odgovorima komisije, dostupnim OVDE.
 
Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje krajem januara je podelio zainteresovanim školama "pametne" table sa projektorima, vredne više od 70 miliona dinara. Detaljnije čitajte OVDE.
  • Goran

    04.03.2020 20:13
    Pogrešno. Treba svakom nastavniku dati lični laptop koji će nositi na nastavu i priključivati na projektor.
  • NS

    04.03.2020 10:56
    U Silicijumskoj dolini se koriste obične, bele table sa šarenim markerima. Bolje da su te pare dali na kupovinu običnih tabli i markera.
  • Micika

    04.03.2020 08:31
    alo alo
    Hahaha, Nemci odustaju od upotrebe tih tabli a mi tek razmatramo nabavku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina