Kol centar za psihološku pomoć građanima Vojvodine u izolaciji

Pokrajinska vlada otvorila je Kol centar za psihološku pomoć građanima u izolaciji i suočavanju sa posledicama koje se mogu javiti u toku kriznih situacija.
Kol centar za psihološku pomoć građanima Vojvodine u izolaciji
Foto: 021.rs

U saopštenju se navodi da građani Vojvodine koji se nalaze odlukama epidemioloških službi Zavoda za javna zdravlja Vojvodine u kućnoj izolaciji i kod kojih postoji sumnja da su bili u kontaktu sa osobama koje su obolele od virusa Covid 19 da će od subote 14. marta moći da budu u vezi sa Kol centrom koji će im pružati sve neophodne informacije i podršku u vremenu koje provode u samoizolaciji.

U radu Kol centra, osim nadležnih državnih institucija, učestvovaće studenti volonteri Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, kojima se Sekretarijat za zdravstvo nesebično i srdačno zahvaljuje na pomoći.

Takođe, s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju Klinički centar Vojvodine je odlučio da oformi tim stručnjaka koji će telefonskim putem pružati psihološku podršku stanovništvu u vezi sa eventualnim psihološkim posledicama koje se mogu javiti u kriznim situacijama.

Kako su obrazložili, poznato je da se u vremenu epidemija kod stanovništva pojavljuje anksioznost i strah zbog čega žele da kao društveno odgovorna zdravstvena ustanova pruže psihološku podršku ljudima da na najbezbolniji način prebrode novonastalu situaciju.

Četiri telefona uz koje će svakodnevno u vremenu od 08 do 20 časova dežurati psiholozi Kliničkog centra Vojvodine biće na raspolaganju stanovništvu od subote 14. marta su  

066 822 30 82
066 822 30 83
064 808 35 55
064 802 88 98

  • MNS

    16.03.2020 08:28
    Strah
    Kuga je bila na putu za Damask i u pustinji je prestigla karavan. "Kuda žuriš?" upita je vođa karavana. "U Damask. Nameravam uzeti 1000 života." Na povratku iz Damaska Kuga je ponovo prošla pokraj karavana. Vođa joj reče: "Odnela si 50 000 života, a ne 1000."
    "Ne", odgovori Kuga. "Ja sam uzela 1000, ostale je odneo Strah.
    Anthony de Mello

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina