Nove vanredne mere u Kikindi, zatvorene skoro sve radnje

Pokrajinski štab za vanredne situacije izdao je danas naredbu da se zbog širenja virusa korona u Kikindi obustavi rad svih ugostiteljskih objekta, svih pijaca, kao i da se zatvore sve trgovinske radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica.
Nove vanredne mere u Kikindi, zatvorene skoro sve radnje
Foto: 021.rs
Naređena je dezinfekcija svih javnih površina, i određena izolacija za osobe koje su imale kontakte sa onima koji su smešteni u karantin.
 
Zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja zaraze virusom COVID 19, Pokrajinski štab za vanredne situacije je, na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine izdao ovu naredbu Štabu za vanredne situacije u Kikindi.
 
Sa sednice kojom je predsedavao šef štaba Igor Mirović, kako se navodi u saopštenju, štabu u Kikindi je izdata i naredba da se izvrši dezinfekcija svih javnih površina, zdravstvenih ustanova, autobuske i železničke stanice, a posebno autobusa za međugradski saobraćaj.
 
Naređeno je i da se svi kontakti osoba koje su već bile u karantinu stavljaju u samoizolaciju u trajanju od 14 dana. Odlučeno je i da se zabrani prijem novih korisnika u domove za stare i gerontološke centre.
 
Za potrebe ustanova čiji je osnivač Vojvodina doneta je naredba o rezervisanju pojedinih vrsta roba sa kojima raspolaže Direkcija za robne rezerve Vojvodine.
  • Milan

    18.03.2020 15:16
    Covek je stvarno budala, isao je po sahranama, na posao a dosao je iz rizicnog podrucija. Kad prodje sve ovo trebao bi da odgovara za nemar.
  • Svetlana

    18.03.2020 12:44
    Odgovor za Sladjanu
    Ovaj prvi oboleli nije bio u Milanu I nije nista precutao. On je sve samo nije sebican covek I zato molim medije I gradjane da se suzdrze od zlobnih komentara I lazi. U Italiji je bio njegov sin, koji tamo dobija redovnu terapiju jos u februaru, a nakon toga su neki stricnjaci pozivali u Milano u soping.
  • SLAĐANA HALAS

    18.03.2020 07:10
    OPOMENA
    Poštovani ,to što je bio u Milanu ,bez obzira na razlog ga je obavezivalo da se stavi u samoizolaciju ,a ne da tri dana šeta po bolnici i zarazi i pacijente i osoblje.Trebao je odmah reći .a ne biti toliko sebičan ,ako sam ja bolestan nek se razboli još sto ljudi.Neverovatan mentalitet Srba .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.