U Vojvodini virusom korona zaraženo 36 osoba, prvi slučajevi u Sremskom okrugu

Na teritoriji Vojvodine virusom COVID-19 zaraženo je 36 osoba, a njih 13 je hospitalizovano na Klinici za infektivne bolesti u Kliničkom centru Vojvodine.
U Vojvodini virusom korona zaraženo 36 osoba, prvi slučajevi u Sremskom okrugu
Foto: 021.rs
Kako je rekao pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, od prvog registrovanog slučaja u Subotici, 6. marta, izvršeno je 276 testiranja građana Vojvodine, od čega je njih 36 pozitivno na virus korona.
 
"Trenutno imamo 13 hospitalizovanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine. Tri su u teškom opštem stanju i nalaze se na respiratorima. Od onih koji su na respiratorima, dvoje njih je od ranije i oni su iz Kikinde, a juče je primljen još jedan pacijent, čije je mesto boravišta Novi Sad", objasnio je sekretar Gojković.
 
Od 36 pozitivnih građana na virus korona, najviše njih, 14, ima boravište na teritoriji Južnobačkog okruga. Registrovano je sedam slučaja zaraze u Severnobanatskom okrugu, šest u Južnobanatskom okrugu, po tri u Srednjebanatskom i Sremskom okrugu, dva u Severnobačkom i jedan u Zapadnobačkom okrugu. 
 
Poslednji slučajevi su zabeleženi u Sremskom okrugu, gde do juče, 23. marta, nije bilo nijednog registrovanog slučaja zaraze. U ovom okrugu su registrovana tri slučaja. Svi kontakti zaraženih, koji u najvećem broju dolaze sa teritorije Sremske Mitrovice, Rume i Stare Pazove, stavljeni su u izolaciju. 
 
"Sva tri pacjenta u Sremskom okrugu su povratnici iz inostranstva i oni su dobro, imaju veoma malu temperaturu. Postupili su upravo onako kako smo govorili, samoizolovali su se od ostalih članova porodice, koje smo takođe testirali i koji su sada negativni, što ne znači da u narednih 14 dana neće biti pozitivni na virus, ali su kontakti između njih minimalni", ukazao je Gojković.
 
 
Kako je rečeno, u ovom trenutku u Vojvodini, epidemiološka služba, sanitarna inspekcija, Ministarstvo unutrašnjih poslova i kol-centri, pokrivaju više od 5.500 ljudi koji su bili kontakti 36 osoba zaraženih virusom korona. 
 
"Oni se svakodnevno kontaktiraju i u zavisnosti od pojave simptoma, vršiće se njihovo testiranje na Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kako nalaže epidemiološka struka", zaključio je Gojković.
  • Pera

    20.10.2020 12:03
    Krdo ko krdo
    A testiranje nista, kod nas moze u drzavu da udje ko god hoce
  • Jano

    24.03.2020 14:16
    Gastarbajteri
    Da je ratno stanje nebi došli dobro se sećam kolko su došli za vreme ratnih dešavanja
  • Јое

    24.03.2020 13:48
    @Mlađa
    А пре тога си сам себе самоизоловао од свог мозга.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina