Ukupno 25 obolelih od virusa korona u KCV-u, nulti pacijent otpušten na kućno lečenje

Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod koga 6. marta potvrđeno da je oboleo od virusa korona (COVID-19), posle neophodnog perioda lečenja u Kliničkom centru Vojvodine, u toku današnjeg dana je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje i oporavak.
Ukupno 25 obolelih od virusa korona u KCV-u, nulti pacijent otpušten na kućno lečenje
Foto: 021.rs

U pitanju je četrdesetrogodišnji muškarac iz Bačke Topole.

Ovo je treći pacijent koji se lečio u KCV od virusa korona, a koji je otpušten na kućno lečenje.

Ukupno 25 pacijenata hospitalizovano je na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine zbog virusa korona, a njih četvoro je u teškom stanju.To četvoro je na respiratoru, a svi pacijenti su pod 24-očasovnim nadzorom stručnjaka, navode u Pokrajinskoj vladi.
 
U Vojvodini je prethodnog dana na virus korona testirano ukupno 57 osoba - 44 je imalo negativan, a 13 pacijenata pozitivan rezultat.
 
U Klinički centar Vojvodine je u toku prethodne noći stiglo 20 novih respiratora koje je poslala Vlada Srbije, dodaju u Pokrajinskoj vladi.
 
U Srbiji je, prema podacima prezentovanim u petak u 15 časova, ukupno 528 registrovanih slučajeva virusa korona, a osmoro građana je preminulo. Za 62-ogodišnjeg pacijenta iz Šapca zvaničnici daju različite informacije, te nije poznato da li je i on žrtva virusa korona.
  • Patak

    28.03.2020 12:52
    Nije bitno.jaki smo
  • Bojan

    28.03.2020 12:32
    Čitanje sa razumevanjem
    "Neoplanta28.03.2020 • 11:42
    Cekajte, gde je rasporedjeno onih 1008 respiratora, koje je Vucic rekao da smo vec imali, ako mediji izvestavaju o ovih nekoliko, kao da su spas?"

    Raspoređeni su po čitavoj Srbiji i u dobroj meri su zauzeti ostalim pacijentima na intenzivnoj nezi. Korona nije jedina bolest koja dovodi do toga da je čoveku potreban respirator.
  • Molba lekarima

    28.03.2020 12:12
    Molimo KCV da se otima za respiratore i da sam poručuje!
    Nije Vojvodina najbeznačajnija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".