Paor iz Silbaša se vraćao sa njive u vreme policijskog časa, odmah osuđen na kaznu od 50.000 dinara

Poljoprivrednik iz bačkog sela Silbaš uhapšen je juče, jer je uhvaćen kako vozi traktor za vreme zabrane kretanja, a istog dana mu je određena kazna od 50.000 dinara.
Paor iz Silbaša se vraćao sa njive u vreme policijskog časa, odmah osuđen na kaznu od 50.000 dinara
Foto: Pixabay
Kaznu je odredio Prekršajni sud u Bačkoj Palanci zbog, kako se navodi, suprotno Naredbi o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije 4. aprila 2020. izašao izvan svog domaćinstva u vreme zabrane kretanja koje traje od 17 do 5 časova narednog dana, a da ga je policija u 15,55 zatekla dok se kretao traktorom u drugoj ulici, prenosi portal Agrosmart.
 
Iako je juče policijski čas počeo u 13 časova, u presudi se navodi zabrana kretanja koja traje tokom radnih dana.
 
"Moj sin je vozeći traktor na povratku iz atara uhapšen kao kriminalac jer je otkačio kultivator kod jedne naše kuće gde nam stoji veći deo mehanizacije dok je dolazio traktorom u porodičnu kuću. Zabranjena mu je upotreba telefona, pretrešen je i prećeno mu je da će mu lisice biti stavljene. Kažnjen je zbog toga što je poljoprivrednik i što mora da radi, a radio je od šest sati ujutru, kultivirao je površine na koje su juče raširili veštačko đubrivo", izjavila je za Agrosmart majka privedenog poljoprivrednika.
 
Na pitanje N1 da li su popunjavali obrazac i slali zahtev Ministarstvu poljoprivrede za dozvole za kretanje, majka poljoprivrednika kaže da su "popunili, ali od odobrenja ništa" još, kao i da su ranije pokušavali, ali da je uvek bilo problema sa aplikacijom.
 
Ona podseća na izjavu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da niko od poljoprivrednika koji su u traktoru i koji su na njivi ili na putu od njive do kuće u vreme kada je kretanje zabranjeno neće biti kažnjen.
 
Portal Agrosmart podseća da su poljoprivredna udruženja dobijala uveravanja iz Ministarstva poljoprivrede da traktoristi mogu da se kreću do atara i rade za vreme policijskog časa ako sa sobom imaju papir kojim dokazuju da se bave poljoprivredom – legitimaciju gazdinstva, potvrdu iz registra gazdinstava ili slično.
 
Zbog hapšenja poljoprivrednika reagovale su i Demokratska stranka, kao i Vojvođanski front, tražeći da se pod hitno i jasno definišu i saopšte mere kretanja koje važe za poljoprivrednike.
  • Čučuk Stana

    08.04.2020 14:12
    @Putinci
    Ne kaže se tražio je šta je dobio već dobio je šta je tražio!!!
  • Nemanja

    08.04.2020 12:10
    @Putinci

    E super si napisao kako vi panduri shvatate svoj posao, ne pišete kaznu kad neko prekrši propis nego kad vas ne tretira kao face koje zamišljate da jeste.
  • Putinci

    08.04.2020 00:17
    Putinci
    Mali se mangupirao i glumio ludilo zato mu je napisao kaznu da je cutao bilo bi ok ovako trazio je sta je dobio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".