Gradonačelnik Zrenjanina: Na korak od ukidanja zabrane upotrebe vode

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da stanovnici tog grada neće dugo čekati na ukidanje zabrane upotrebe vode.
Gradonačelnik Zrenjanina: Na korak od ukidanja zabrane upotrebe vode
Foto: 021.rs
"Želim da poručim građanima Zrenjanina da smo napokon uspeli da prečistimo vodu i stavimo je u okvire koje nalažu zakon i pravilnik. Ova informacija je od izuzetnog značaja za sve građane i smatram da baš sada, u ovoj teškoj situaciji, kada se cela država nalazi u vanrednom stanju zbog pandemije, građanima mogu da saopštim da smo na korak od skidanja zabrane", naveo je Janjić, saopšteno je iz njegovog kabineta.
 
On je rekao da je "u prethodnom periodu bilo najava da će ovaj problem biti rešen ali sada imamo rezultat koji nam jasno pokazuje da smo uspeli da napravimo ozbiljan pomak".
 
Gradonačelnik je napomenuo da je u toku rešavanje problema sa pritiskom u mreži i da će vrlo brzo i on biti rešen.
 
"Takođe želim da poručim građanima da radimo na hitnom rešavanju problema u vezi sa pritiskom vode u mreži. Iskreno žalim što nam se ovaj problem dešava sad usred pandemije, međutim, isto tako verujem da ćemo i ovaj problem uspešno rešiti i da će u skorijoj budućnosti Zrenjaninci imati normalno i kvalitetno vodosnabdevanje", rekao je Janjić.
 
"Mnogi će pitati", dodao je, "zašto ranije nije rešen problem oko pritiska i moram priznati da smo imali mnogo problema sa postrojenjem za preradu vode".
 
"Imamo i velike gubitke u samoj mreži i to je takođe problem kojem ćemo se posvetiti u što hitnijem roku", rekao je Janjić.
  • Milos Rugelj

    08.04.2020 07:53
    Vrhnika, Slovenija
    Kad smo 2004 godine dosli neki tip je u Vodovodu lepio cevi sa nekim Cesima kao oni ce ocistiti vodu samo sa peskom...moj sef im reko Arsen bez hemijskog fitlriranja nemoze se odstraniti. I tako evo proslo 15 godina citamo istu pricu. Druga strana je veoma opasna jer su cevi stare preko 50 godina pravljene su u Anhovu u Sloveniji iz Azbesta koji se tad masovno koristio i cela Jugoslavija ima te cevi i dan danas. Zrenjanin ih je instalirao 1968 godine. Na tim cevima su se desetljecima talozili Arsen Govzdje i sve ostale prljavstine i nema tog sistema da pusta cistu vodu a znamo da voda stoji u cevima preko noci jel tako? E pa onda znajte kad voda stoji otapaju se sve te materije. Tako da prica o cistoj vodi moze da bude samo za naivne. Dok se ne promene barem glavne arterije po gradu adio cista voda. Na svakoj pukotini cevi oslobadja se i Azbest. Analizu vode smo uradili u Ljubljani 2005 godine i 50% vise od dozvoljene medjunarodne granice je Arsena u vodi. Za Zrenjanin treba sistem od 25 mil. Eura a ne ova mala filtracija sto su Itaijani doneli. To je za vecu tvornicu a ne za gradske potrebe.
  • Arađanka

    07.04.2020 18:04
    brojalica
    Znate onu broojalicu:
    ovde sam se rasek*o
    ovde sam se posek*o
    ovde raste kikiriki...evo ti ga ovoliki.....
    Čedomire, Čedomire prvo ti da je piješ jedno mesec dana a ja da kažem korak, pedalj, palac....ac
  • Djura

    07.04.2020 17:30
    Već ?
    Već ukidaju a nije prošlo ni dvadeset godina ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".