Podignuta optužnica protiv meštana Stare Pazove i Temerina zbog krađe violine Lajku Feliksu

Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju podiglo je optužnicu protiv P. J. (48) iz Stare Pazove, i N.S. (51) iz Temerina zbog krađe skupocene violine muzičkom umetniku Lajku Feliksu.
Treći član ove grupe, Nenad Jovišić, takođe iz Stare Pazove, koji se tereti za prikrivanje, sa Tužilaštvom je sklopio sporazum o priznanju krivice, te mu je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora.
 
Violina marke Domenico Montano, ukradena 1. novembra prošle godine u Bačkom Petrovom Selu, pronađena je neoštećena mesec i po dana kasnije u Novim Banovcima, a operativci novosadske policije zajedno sa kolegama iz Sremske Mitrovice, tog dana su uhapsili dvojicu osumnjičenih, dok je 31. decembra uhapšen i treći.
 
Lajko Feliks je instrument iznajmio od jednog kolekcionara iz Beča, kako bi na njemu svirao, a reč je, kako je tada rekao, o vrlo retkoj violini i na celom svetu ima samo 15 takvih. Osim što je iz 1800. godine, njena osobenost se ogleda i u tome što je napravljena u Kremoni u Italiji i vrlo je kvalitetna.
 
Iako se prvobitno govorilo da je vrednost skupocene violine oko pola miliona evra, veštačenjem je procenjeno da ona košta 250.000 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".