Ministarstvo: Hitno istražiti trovanje zaštićenih jedinki kod Bačke Topole

Ministarstvo zaštite životne sredine najoštrije je osudilo do sada, kako kažu, nezabeležen slučaj namernog trovanja strogo zaštićenih i ugroženih vrsta na području Bačke Topole.
Ministarstvo traži od nadležnih istražnih i sudskih organa da sprovedu hitnu istragu i kazne "počinioce krivičnog dela i gnusnog zločina prema biodiverzitetu i životnoj sredini Srbije", govoreći o nedavno trovanju jedinki, o kojem je detaljnije danas pisao 021.
 
"Hitna istraga je potrebna kako bi se pronašli počinioci i svi zatrovani mamci i sprečila nova stradanja zaštićenih i ugroženih vrsta. Ovim gnusnim zločinom trovanja strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta naneta je nenadoknadiva šteta za našu prirodu i biodiverzitet. Ministarstvo zaštite životne sredine moli i apeluje na građane da čuvaju bogatstvo biodiverziteta Srbije po kome se naša zemlja svrstava u 40 najbogatijih područja u svetu. Ugrožavanje biodiverziteta je opasan i direktan put kojim se  ugrožavanja zdravlje ljudi. O tome nam nažalost svedoči pošast koronavirusa sa kojom se danas suočava čitav svet", poručuju u Ministarstvu zaštite životne sredine.
 
Detaljnije o ovom trovanju čitajte OVDE.
  • Scotch Bonnet

    16.04.2020 18:51
    Za nesposobno i korumpirano ministarstvo osuda je jedino što mogu da urade.

    Čudi me da nisu okrivili NATO.
  • Ahab

    15.04.2020 20:58
    Trutine
    Ovi krenuli "zestoko da osudjuju", ko pijani Jeljcin onomad.
    Nas prase po usima 78 dana-a on samo osudjuje li osudjuje.
    I toj' zestoko.
    Za sta li vi primate platu i da li vas je barem malo sramota paraziti oni beskorisni!?
  • Generacija 5

    15.04.2020 20:10
    5g

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina