U Vojvodini u toku uništavanje larvi komaraca

Pokrajinska vlada je 15. aprila počela akciju suzbijanja larvi komaraca na teritoriji cele pokrajine.
U Vojvodini u toku uništavanje larvi komaraca
Foto: Pixabay
Sa svojim hidrološkim režimom, klimatskim karakteristikama i geografskim položajem teritorija Vojvodine predstavlja vrlo povoljan region za razvoj i masovnu pojavu komaraca.
 
"Tretmani komaraca vrše se u skladu sa ukazanim potrebama, na osnovu rezultata dobijenih praćenjem pojave i brojnosti populacije larvi komaraca od strane Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad. Akcija će se sprovoditi u kontinuitetu od sredine aprila, pa sve do kraja septembra, u skladu sa biologijom komaraca, odnosno do utroška sredstava obezbeđenih za ove namene", navodi Pokrajinska vlada.
 
Akcija suzbijanje larvi komaraca vršiće se iz vazduha i sa zemlje u priobalnom pojasu reka, izlivima, plavnim površinama reka, rukavcima, kanalima, jezerima i na teritoriji zaštićenih područja, a u naseljenim mestima u kanalima, industrijskim i otpadnim vodama, šahtovima, barama i drugim stajaćim vodama pogodnim za razvoj komaraca. 
 
Suzbijanje larvi komaraca iz vazduha vrši se biološkim, a sa zemlje hemijskim preparatima.
 
Planirano je suzbijanje larvi komaraca na celoj teritoriji Vojvodine, u više ponavljanja tokom sezone i na ukupnoj površini od 103.300 hektara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.