Viši sud u Zrenjaninu odbio žalbu tužilaštva na ukidanje pritvora Jovani Popović

Viši sud u Zrenjaninu je odbio žalbu tužilaštva na rešenje kojim je usvojen zahtev Nikole Šijana za ukidanje pritvora Jovani Popović, saopštilo je Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.
Posle puštanja Jovane Popović i predaje 12.000 potpisa, pritvor se ukidao osobama koja se terete da su kršile mere samoizolacije o kojima nisu na propisani način bili ni obavešteni, dodaje se u saopštenju.
 
"Čak i u slučajevima da je reč o licima koja su zaista kršila mere samoizolacije, ukidanje pritvora posle 28 dana koliko je trajao navodni karantin je jedina moguća pravna opcija. Pritvor ne može biti zamena za kaznu, a pravo na pravično suđenje se nalazi na listi prava koja ne mogu biti ograničavana, čak ni u vanrednom stanju", ističe se u saopštenju.
 
Podsetimo, muzičarka Jovana Popović provela je dvadesetak dana u pritvoru zbog kršenja mera samoizolacije proglašene zbog epidemije korona virusa.
  • Baka Stana

    01.05.2020 19:25
    Nije ovo nasa vojvodjanka, ova je neka od njijovi iz Beograda.
  • ajde

    30.04.2020 22:13
    Александар
    30.04.2020 • 06:45
    Интересне групе
    Само зато што пљује режим зато је погодна да се за њу скупља петиција? Само зао што пљује режим не треба да се понаша као остали грађани и да иде у самоизолацију? Само зато што пљује режим је лепа и паметна?
    Нешто ми ту не штима...
    -----------------------------------------------

    Eh, da ti samo tu ne stima, jel'...
  • Inspektor Višekruna

    30.04.2020 18:47
    @Zoki
    Poslušaj Jovanin intervju, koliko je bilo pritvorenica na koliko kvadratnih metara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina