Put Kula-Vrbas gotov u novembru ove godine

Obnova državnog puta Kula-Vrbas trebalo bi da bude gotova u novembru ove godine, rekla je danas ministarka saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović.
Kako je navela prilikom obilaska radova, u pitanju je investicija vredna skoro pet miliona evra.
 
"U pitanju je put koji povezuje dva okruga i koji će doprineti ne samo boljem kvalitetu života građana, već će obezbediti dolazak novih investicija. Osnov privrednog razvoja su infrastruktura i dobri putevi", rekla je ona.
 
Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je rekao da se rekonstruiše deonica duga 10 kilometara, kao i da se završava rekonstrukcija puta Vrbas-Feketić, dužine 9,5 km i vrednosti 3,2 miliona evra.
 
"U Srbiji se obnavlja 450 km puteva ove godine. Sredstva su obezbeđena iz kredita Svetske banke i Evropske investicione banke. Pored brze saobraćajnice na čijoj dokumentaciji radimo, priprema se i projekat obnove puta Sombor-Kula, koji će koštati oko 10 miliona evra", rekao je on.
 
Mihajlovićeva je najavila i izgradnju brze saobraćajnice od Sombora do granice sa Rumunijom, za koju se priprema projektna dokumentacija.
 
"Veoma važna saobraćajnica ne samo za ovaj kraj, već i celu Srbiju. Procene su da će ovaj projekat koštati oko 800 miliona evra, skoro kao Koridor 10", rekla je ona.
  • Optimista

    18.06.2020 09:55
    Put
    Kako završetak rekonstrukcije puta Feketić-Vrbas? Pa ti radovi nisu ni počeli ! Kakve predizborne laži !!!
  • Dragan Markovljev

    13.05.2020 18:41
    Zašto smo gradili autoputeve?
    Citat: "a najstari put Srbobran - Feketić? Taj put nemate nameru da popravite jer ako to uradite svi ce zaobilaziti autoput"
    Sa gospodinom Maretom se slažem da treba opraviti i ovaj put, ali ne da bi po njemu i kroz naseljena mesta jurcali kamioni i ugrožavali meštane i ponovo uništavali put, ali da se ljudi Autobusima i svojim kolima bezbedno i udobno po njemu voze.
    Izgradismo Autoputeve za debele pare, pa to neko mora i da koristi i plaća, kao u celoj Evropi a zabraniti prolaz tranzitnih kamiona po regionhalnim putevima. Tako bi nam opravljeni putevi više izdržali a državna kasa bi se punila da imamo od čega da plaćamo dugove i gradimo nove Autoputeve.
  • Mare

    13.05.2020 12:31
    E sad
    a najstari put Srbobran - Feketić? Taj put nemate nameru da popravite jer ako to uradite svi ce zaobilaziti autoput

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina