GRAFIKA: Različiti podaci o broju obolelih od kovida-19 u Vojvodini

Institut za javno zdravlje Vojvodine je, prvi put od 6. marta i izbijanja epidemije, na insistiranje 021.rs, dostavio podatke o zaraženima po mestima u Vojvodini.
GRAFIKA: Različiti podaci o broju obolelih od kovida-19 u Vojvodini
Foto: 021.rs

Prema ovim podacima, od 6. marta do 13. maja, ukupno je u pokrajini zaraženo 809 osoba, najviše u Novom Sadu - 137.

Ova statistika se razlikuju od one koja se redovno objavljuje na sajtu covid19.rs, a te podatke dostavlja Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut". Prema republičkim podacima, za nešto više od dva meseca, u Vojvodini je registrovano 1.056 obolelih od novog korona virusa.

Pokrajinske podatke 021.rs je dobio nakon više zahteva i prošlonedeljnog obećanja pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića. Međutim, podatke o polu i godištu zaraženih nismo dobili.

Takođe, nema ni objašnjenja kako je moguće da se podaci vojvođanskog i republičkog instituta razlikuju. Prema "Batutu", u Vojvodini je bilo više zaraženih i to za 247.

Prema pokrajinskom institutu, u Novom Sadu je ukupno 137 zaraženih, dok "Batut" navodi 213. Za Pančevo republika ima podatke o 153 obolela, a pokrajina o 104.

Za većinu mesta u Vojvodini, prema podacima dostavljenim 021.rs, Institut za javno zdravlje Vojvodine registrovao je manje obolelih od "Batuta", samo u tri slučaja pokrajinska statistika pokazuje više zaraženih. Radi se o Vršcu gde Vojvodina ima podatke o 91 zaraženom, a "Batut" o 89, zatim o Kikindi gde je odnos 36 prema 30 i Sremskim Karlovcima gde je odnos 11 prema 3. Podaci su isti za samo pet mesta: Subotica (47), Bela Crkva (41), Zrenjanin (25), Irig (9) i Nova Crnja (2).

Ne poklapaju se ni podaci o mestima u kojima nije bilo ni jednog zaraženog novim korona virusom, osim za Žitište, kojeg nema ni na jednom spisku.

U donjoj tabeli možete videti podatke oba instituta zaključno sa 13. majem i to za opštine sa više od 10 zaraženih u protekla dva meseca.

 

  • Infektolog

    16.05.2020 12:07
    Naduvana cela situacija
    Cela situacija je naduvana.
  • Dekan

    15.05.2020 17:50
    Dečija klinika u Novom Sadu, takođe ima pacijenata, o tome se ne priča, ne znam da li su ta deca i ušla u statistiku. Podrška lekarima!
  • Vesna

    14.05.2020 07:15
    podaci
    Hvala Vam za ovaj članak i podatke. To mnogo govori o svemu.
    Od prvog dana su trebali da govore tačno koliko je obolelih u kojem gradu, koliko težih, koliko lakših bolesnika, pol i godište. Isto i sa umrlima.
    Ne daju nam osnovne podatke a pričaju priče....
    Troše silne pare na taj sajam, malteriraju i degradiraju ljude umesto da lakši bolesnici sede kuće i da budu praćeni elektronski.
    Ja jesam za stroge mere, ali ima dosta nelogičnosti u celoj organizaciji svega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".