FOTO: Na istom brodu prvo otkriven manjak nafte, a potom i višak

Carinici su u dva navrata, u saradnji sa policijom, sprečili malverzacije sa pogonskim gorivom na brodu "Sveti Filip i Jakov", koji plovi pod slovačkom zastavom u vlasništvu domaće kompanije, na kome je najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara.
Najpre je 22. aprila prilikom vanredne kontrole u luci Bogojevo, tri dana nakon što je pomenuti brod ušao u Srbiju, utvrđeno da u njegovim pogonskim tankovima nedostaje više od 67.000 litara nafte, koja je zamenjena vodom. Tada je protiv zapovednika broda i brodske kompanije pokrenut prekršajni postupak zbog izuzimanja robe ispod carinskog nazora.
 
Kada je 18. maja u luci Veliko Gradište izvršena izlazna revizija istog broda, na njemu je pronađen višak nafte u količini od preko 50.000 litara, za koju brodska posada nije imala propratnu dokumataciju, dokaze o poreklu, niti objašnjenje kako se to pogonsko gorivo na volšeban način našlo u brodskim tankovima.
 
Ceo slučaj će u dalju nadležnost preuzeti istražni organi i tužilaštvo, jer se malverzacijama i preprodajom goriva na crnom tržištu nanosi milionska šteta državnom budžetu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.