Pokrajinska vlada izdvojila 4,8 miliona za pomoć Srbima u Hrvatskoj i BiH

Pokrajinska vlada izdvojiće 4,8 miliona dinara za podršku Srbima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, odlučeno je na današnjoj sednici.
Pokrajinska vlada izdvojila 4,8 miliona za pomoć Srbima u Hrvatskoj i BiH
Foto: 021.rs
Pomoć je namenjena za nabavku radnih svezaka za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji u Republici Hrvatskoj, kao i za kupovinu đačkih torbi za prvake.
 
Obezbeđena su i sredstva za nabavku i prevoz sirovina za poljoprivrednu proizvodnju kao vid pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac i Glamoč.
 
Pokrajinska vlada je i konstatovala da postoji potreba nabavke teretnog kombija za Crveni krst Vojvodine, a u vrednosti od 3,1 milion dinara.
  • dragan perković

    22.05.2020 07:07
    A
    Po popisu iz Kraljevine Jugoslavije 1936g na teritoriji današnje Vojvodine bilo je 30% Nemaca,27%Srba,28% Mađara.Predlažem Nemačkoj da vrate "podunavske" Švabe proterane 45.
  • Deks

    21.05.2020 15:31
    @Bosanski Novi - Ne dirajte vojvođanska sela! Najviše doseljenika iz bivše Jugoslavije ima upravo Novi Sad i ostali veći gradovi.
  • Nemanja

    21.05.2020 15:17
    @@

    Jesu i svi oni od kojih ste zasluženo dobili po pi*ki u poslednjih 30 godina jedan isti čovek? Pa svaka mi onda čast, i onda kažu Vojvođani kilavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.