Počela automatizacija protivgradne zaštite u Vojvodini

Ugovor o nabavci opreme za automatizovane protivgradne stanice sa pratećim radovima i uslugama za Radarski centar Fruška gora, kojim će se daljinski automatizovati 118 postojećih lokacija za lansirne stanice, potpisan je danas u Pokrajinskoj vladi.
Počela automatizacija protivgradne zaštite u Vojvodini
Foto: Pixabay
Ukupna vrednost ugovora je 583,5 miliona dinara.
 
"Ovo je početak procesa automatizacije sistema protivgradne zaštite za celu Vojvodinu. Ovaj važan posao počinjemo na teritoriji Srema, a pripremamo projektnu dokumentaciju i za druga dva radarska centra i taj posao realizovaćemo naredne godine", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Na taj način, kako je rekao, biće povećana efikasnost sistema protivgradne zaštite imajući u vidu tešku godinu izazvanu promenljivim vremenskim prilikama.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević izjavio je da je ovo važan, višedecenijski projekat kojim će se doprineti unapređenju rada celokupne protivgradne zaštite.
 
"Prednost ovog sistema je što će se delovati u realnom vremenu, što do sada nije bio slučaj, kao i pouzdanost, preciznost i bezbednost u radu", rekao je Radojević i dodao da je od 2017. godine izdvojeno više od 87 miliona dinara za nabavku 2.700 protivgradnih raketa.
 
Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić rekao je da je današnjim potpisivanjem ugovora napravljen iskorak u modernizaciji čitavog sistema odbrane od grada u Republici Srbiji, jer su rakete jedino sredstvo u borbi protiv grada.
 
Podsetimo da je zbog nestabilnog vremena proteklih dana ispaljena rekordna količina protivgradnih raketa na teritoriji Srbije.
  • Ana

    15.06.2020 16:19
    laik
    bili su dobri samo im fale rakete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".