Na Tamišu i dalje vanredna odbrana, vodostaji u opadanju

Na 61,64 kilometra reke Tamiš na snazi je i dalje vanredna odbrana od poplava, ali su vodostaji u opadanju, navode u "Vodama Vojvodine".
Na Tamišu i dalje vanredna odbrana, vodostaji u opadanju
Foto: 021.rs
Današnji nivo vode na delu Tamiša kod mesta Jaša Tomić iznosi 675 centimetara, dok je kod Sečnja 670 centimetara. Prema prognozama RHMZ i narednih dana će ovi vodostaji biti u opadanju.
 
Kod brane sa retenzijom "Veliko Središte" na Markovačkom potoku juče je proglašena vanredna odbrana od poplava, dok je kod brane "Mesić" na potoku Mesić uvedena redovna odbrana. Na ovim lokalitetima je sve pod kontrolom i nisu registrovane negativne pojave, dodaju u "Vodama".
 
Ustave "Tomaševac" i "Botoš" su i dalje u vanrednoj odbrani od poplava, ali sa tendencijom opadanja vodostaja.
 
"Naglašavamo da su stručne službe 'Voda Vojvodine' u toku sa svim dešavanjima na terenu i da nema mesta za paniku", zaključuju u ovom vodoprivrednom preduzeću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina