U Zrenjaninu ponovo problemi sa vodosnabdevanjem

Zrenjaninski "Vodovod i kanalizacija" doneo je odluku o ponovnom preuzimanju vodosnabdevanja grada, zbog problema s pritiskom vode u vodovodnoj mreži od kada radi novo postrojenje za prečišćavanje koje očigledno nije u stanju da zadovolji potrebe tog grada.
U Zrenjaninu ponovo problemi sa vodosnabdevanjem
Foto: Pixabay
Zbog toga je, kako su saopštili, juče popodne na kratko prekinuto vodosnabdevanje celog grada da bi se preduzele neke "neophodne tehničke mere u cilju neometanog snabdevanja vodom" prelaskoom na direktno snabdevanje iz starih bunara "Vodovoda i kanalizacije" čime će se znatno poboljšati pritisak u vodovodnoj mreži, najavio je direktor tog preduzeća Predrag Bodiroga.
 
Naveo je da su mnogobrojne pritužbe građana jer je pritisak toliko mali da ne mogu čak ni da operu ruke i održavaju higijenu. Podsetio je da njegovo gradsko preduzeće nije doprinelo tom problemu jer je vodosnabdevanje grada 24. februara preuzela "fabrika vode" koja ne odgovara na pitanja o tome da li može da poveća sada nedovoljan pritisak u vodovodnoj mreži.
 
Zato sada vodosnabdevanje preuzima JKP "Vodovod i kanalizacija". Zrenjaninci zdravu pijaću vodu nemaju od 2004. godine, jer je upotreba vodovodske zabranjena za piće zbog prevelike količine arsena u njoj.
 
Od tada je bilo mnogo obećanja i bezuspešnih pokušaja da se problem reši, građani su organizovali proteste, pisali peticije, tražili pomoć i državnih vlasti. Iz novog postrojenja i lokalne vlasti stizala su uveravanja da je voda "odličnog kvaliteta" i da se čeka rešenje o prestanku zabrane korišćenja vode za piće iz vodovodne mreže, ali količina vode je nedovoljna, posebno sada, leti, kada je potrošnja veća.
  • Lalos

    06.07.2020 23:54
    Vojvodina
    Nedajte se moji Zrenjaninci!!!
  • Vlada

    06.07.2020 20:50
    @Milos Pleskov

    Ala vi izbacivači svašta znate.
  • Strokavost

    06.07.2020 13:14
    Ne treba njima voda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".