Preminuo Milovan Šogorov, nekadašnji predsednik Saveza komunista u Vojvodini

Bivši predsednik Predsedništva Pokrajinskog komiteta Saveza komunista Vojvodine Milovan Šogorov peminuo je u 80. godini.
Preminuo Milovan Šogorov, nekadašnji predsednik Saveza komunista u Vojvodini
Foto: Pixabay
Šogorov je rođen 16. juna 1941. godine u mestu Bašaid u Banatu. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a srednju u Zrenjaninu. Višu tehničku školu je završio u Kragujevcu, a potom Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici.
 
Za člana Predsedništva Saveza komunista Vojvodine izabran je 1982. godine, a za predsednika Predsedništva Saveza komunista Vojvodine izabran je aprila 1988.
 
Bio je i član Predsedništva Socijalističke Autonomne Pokrajine Vojvodine, Centralnog komiteta i Predsedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije i Jugoslavije.
 
Na tu funkciju ostavku je podneo oktobra 1988. godine, nakon "jogurt revolucije" kojom je ukinuta autonomija Vojvodine.
 
Posle "jogurt revolucije" bio je više od godinu dana bez posla, a zatim se zaposlio u privrednom društvu "Beofineks" iz Beograda, u kojem je radio kao savetnik i direktor sve do penzionisanja.
  • Činovnik

    21.07.2020 09:40
    Društvo po meri čoveka...
    Zarad ilustracije vremena u kojem su se pitali drug Šogorov i ostali kadrovi SKJ smenjeni u "demokratskim promenama"... Bilo je to društvo po meri čoveka!
  • Svedok

    20.07.2020 21:28
    @Dijasporac
    Pročitajte ponovo komentar!
  • dijasporac

    20.07.2020 17:55
    @Svedok
    Bespredmetno je sa fanaticima raspravljati, bili verski, bili politicki, bili sposrtski. Dakle, poenta vaseg zadnjeg komentara je da se uzme kredit i prevari sistem, odnosno da se korisnik kredita izvuce na hiperinflaciju za koju u trenutku uzimanja kredita nije znao da ce se desiti. Genijalan dokaz da je socijalizam u SFRJ bio blagostanje i bolji sistem nego danas, bespredmetno je diskutovati sa ljudima kojima je genetski ugradjena prevara kao nesto sto je pozitivno.

    Dok je nekome ideal uranilovka koja je uvek vladala u SFRJ drugima je ideal uredjeno drustvo sa jasno definisanim normama i sistemima vrednosti, tu se razlikujemo a zbog toga ja zadnjih 10 godina zivim na drugom kontinentu a vi zalite za '80-tim i socijalistickim rukovodiocima. Neko ukapira da se tu nikad nista nece promeniti i okrene list u zivotu a neko zali za svojom mladoscu. Nismo svi isti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".