Direktorka Doma u Pančevu: Preminuli pacijent prekriven čaršavom ispred ambulante nije smeo da bude pomeran

Pokrajinska inspekcija socijalne zaštite u petak je posetila kovid ambulantu u Pančevu, ispred koje je u sredu preminuo pacijent, korisnik doma "Srce u jabuci", koji je na suncu ostao prekriven čaršavom nakon smrti.
Inspektor je razgovarao sa direktorkom Doma "Srce u jabuci", koja je u svom izveštaju sekretarijatu navela da je ovaj 63-godišnji pacijent prvo bio na analizi krvi i RTG pregledu pluća u kovid ambulanti, a potom je izveden ispred ambulante da bi sačekao rezultate.
 
"Po izlasku iz kovid ambulante, nakon 15-ak minuta korisnik je preminuo. Zbog procedura prilaska, zaštite i postupanja pozvana je Hitna pomoć, koja je na lični poziv medicinske sestre došla nakon 15 minuta. Obaveštena je i policija, čiji se izlazak čekao duže vreme. Nakon više od dva sata, konstatovana je smrt korisnika, koji sve to vreme nije smeo biti pomeran sa tog mesta. Lekar koji je konstatovao smrt naveo je da je uzorok smrti nepoznat", navela je direktorka Doma u Pančevu u izjavi nadležnom sekretarijatu.
 
Inspekcija socijalne zaštite poručuje da je nakon saznanja o smrti ovog čoveka po službenoj dužnosti započela inspekcijski (kancelarijski) nadzor radi utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u radu Doma zdravlja, odnosno u kontroli primene akata (naredbi, instrukcija, preporuka i naloga) Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.
 
"Procedure vezane za rad zdravstvenih radnika, odnosno kovid ambulante, hitne pomoći i dolaska policijskih organa utvrđivaće drugi nadležni organi", navodi inspekcija.
 
Podsetimo, pančevački inspektor primetio je telo preminulog čoveka ispred kovid ambulante, prekriveno čaršavom i to objavio, a tužilaštvo je pokrenulo istragu. O tome detaljnije čitajte OVDE.
  • Djina

    27.07.2020 07:49
    Ma nemoj?
    Pa ako kazete da ste morali onda je to valjda to, svi smo se sad postideli. Da li je moguce da u jednoj zemlji sa bilo kakvim pravnim sistemom prosto ne postoji pravilo za takve situacije? Kao da se radi o dolasku vanzemaljaca a ne smrti coveka ispred bolnice. Zakasljes se pa te posalju u leglo virusa jer ga mozda imas a potencijalno zarazenog coveka ostavljaju da trune na 30 stepeni. Nema tog pravila (ako ga ima a nema, radi se o neznanju) koje bi osobu zdravog razuma nateralo na ovakvu odluku. Ne morate biti ljudi, sa tim se covek ili rodi ili ne ali bar pokusajte da postupate realno a ne da hranite ovaj raspad sistema jer to jede svoju decu.
  • niko

    26.07.2020 20:49
    Nisu smeli da mu pridju? Ajde ljudi, nemojte se sramotiti, smislite nešto originalnije.
    p.s. Da li vam je svima jasno šta rade i kako rade, zbog čega? Hoće li se nešto promeniti ako dodje pravi krizni štab? Ili je to zaista okršaj i borba za položaj?
  • Tata Ikun

    26.07.2020 16:56
    @NS
    Tvoj komentar na ovu temu dođe kao dašak svežeg vazduha u septičkoj jami. Potpisujem svako slovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.