Sindikalista Ranko Hrnjaz preminuo od posledica virusa korona

Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Ranko Hrnjaz preminuo je u Zrenjaninu, u 56. godini života, posle borbe sa virusom korona.
Tri decenije je bio sindikalno angažovan, a bio je zaposlen u Tehničkoj školi u Zrenjaninu. Bavio se i zastupanjem prava nezaposlenih i položajem radnika u javnim službama.
 
Kako je objavio NSPRV, Hrnjaz je preminuo nakon 15 dana borbe protiv Covid-19. Od njega su se oprostile kolege iz prosvete i drugih sindikata.
 
"Beskompromisan, dosledan, pre svega pošten u svemu je bio uspešan, ali nažalost podmukla bolest i društvena nebriga za zdravlje nacije i pojedinca odnela ga je u onostrani svet. Prerano. I za familiju i za sve nas koji smo sa njim decenijama delili dobro i zlo i neretko zanemarivali i svoje najbliže i svoje zdravlje, brinući se i rešavajući  probleme drugih. Ali vredelo je. I znam, da Ranko mora da bira, opet bi izabrao taj put. Zato će se mnogi po dobru sećati Ranka i pominjati ga kao svetao primer", napisao je predsednik Nezavisnog sindikata javnih službi Srbije Hadži Zdravko Kovač.
  • Jadranka Jaksic

    27.07.2020 11:20
    Jos jedan kolega manje
    Iskreno mi je zao sindikalnog kolege koji nas je napustio prerano. Virus ne bira.....vecna mu slava i pamjat

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.