Pančevo: Osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo supruge nožem pred maloletnim detetom

P.M. (66) iz Pančeva pravosnažno je osuđen na 30 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge D.M. u podne na autobuskoj stanici u Pančevu 12. jula 2019. godine.
Pančevo: Osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo supruge nožem pred maloletnim detetom
Foto: Pixabay
Ovom odlukom, odbijena je žalba njegovog branioca i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu kojom je P.M u maju osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo.
 
P.M je, prema presudi, 12. jula 2019. godine, smanjenih, ali ne u bitnoj meri, sposobnosti da upravlja svojim postupcima, nožem na autobuskoj stanici u Pančevu kuhinjskim nožem više puta izboo suprugu koju je prethodno godinama zlostavljao.
 
Tog dana, iako je imao sudsku zabranu prilaska i komuniciranja sa njom, on ju je pratio kada je izašla iz Sigurne kuće u Pančevu gde se nalazila po ličnom zahtevu od 21. juna 2019. godine zbog višegodišnjeg njegovog fizičkog i psihičkog nasilja. Njemu je Osnovni sud u Pancevu 26. juna 2019. godine bio produžio hitnu meru privremene zabrane komuniciranja i prilaska žrtvi do 27. jula 2019. godine.
 
Presreo ju je na autobuskoj stanici i počinio zločin.
 
U obrazloženju odluke Apelacionog suda, koja je objavljena nanjegovom sajtu, navodi se da to što P.M nije ranije bio osuđen za konstatno, uporno i sistematsko zlostavljanje supruge, ne znači da je on poštovao javni poredak i zakon, već ga je naprotiv kršio ali je ostao nekažnjen, ukazao je Apelacioni sud, napominjući da njegova ranija neosudivanost ne može da se ceni kao olakšavajuća okolnost.
 
Godine života, bolest okrivljenog takođe nisu olakšavajuće okolnosti, jer ni na koji način nisu povezani sa krivičnim delom koje je on izvršio. Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je ubistvo izvršio na javnom mestu u podne, što kako navodi sud, kako ukazuje na njegovu beskrupuloznost.
 
Takođe, suprugu je ubio ispred maloletnog deteta, što ukazuje na bezdušnost okrivljenog. Devet uboda nožem sudu ukazuje na njegovu brutalnost, pri čemu, kako podseća ni posle izvršenja krivičnog dela nije izrazio kajanje.
  • Svetlana

    19.10.2020 07:59
    Napokon jedna valjana presuda, smisleno obrazlozenje i neuvazavanje nasilja, samim tim i odmerena kazna.
    Neka je zeni laka zemlja. Bilo bi lepo da dete ne izgubi poverenje u ljude i da, uz pomoc kvalitetnih profesionalaca, uspe da se otisne u zivot i zaista ga zivi, bez osecaja krivice sto nije nista ucinilo. Dete je i obaveza odraslih je da brinu o deci, ne obrnuto.
  • /

    18.10.2020 23:14
    /
    a onaj pre neki dan za ubistvo dobio 5

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina