Obrušio se deo plafona zrenjaninskog pozorišta

Glumački salon u zrenjaninskom pozorištu "Toša Jovanović" zatvoren je za upotrebu nakon što se obrušio deo plafona posle obilnih kiša.
Obrušio se deo plafona zrenjaninskog pozorišta
Foto: Pixabay
Kako navode u zrenjaninskom pozorištu, nema povređenih ali je građevinska inspekcija zabranila upotrebu tog dela zgrade.
 
Inače, zrenjaninsko pozorište "Toša Jovanović" odavno čeka rekonstrukciju krova za šta su već konkurisali kod Ministarstva kulture.
 
Kako je list Danas ranije pisao, Ministarstvo kulture opredelilo je i uplatilo gradu Zrenjaninu blizu pet miliona dinara za potrebe rekonstrukcije krova na zgradi pozorišta, no do radova nije došlo niti je raspisana javna nabavka za izvođača radova. Novac koji je uplaćen na račun grada je namenski i ta sredstva se mogu upotrebiti samo u tu svrhu.
 
Popravka krova neophodna je zbog njegove dotrajalosti i činjenice da je najviše ugrožena velika pozorišna scena, najstarija barokna sala u zemlji.
 
U toj zoni krov najviše prokišnjava a pored krova, treba da se odrade oluci i opšivke.
 
Podsetimo da je nedavno otpao i deo plafona u školi u Zrenjaninu, prilikom čega je povređena jedna učenica, o čemu više OVDE.
  • EvoOvako

    26.10.2020 12:28
    NemajuVodu
    Koji će im očin pozorište?
    Još najbolje da žele školu i bolnicu!
    Marš svi pred Hepi i Pink!
  • Rock

    26.10.2020 11:43
    Dragi moj Zrenjanin
    :-(
  • Nada

    26.10.2020 09:58
    ---
    Ima li Zrenjanin gradonačelnika? Jel živ? Jel čuje i vidi? Kada je poslednji put prošao pored Autobuske stanice? Čoveče (ili ženo) radiš li ti nešto? Pa Grad se pretvara u grad duhova. Pa ako nastavite tako, i duhovi će pobeći odande!
    Svaki put kada odem u Zrenjanin, razočarenje, neverica i tuga. Nestao je jedan divan Grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.