Zrenjaninsko pozorište obustavilo predstave zbog krova koji prokišnjava

Zrenjaninsko pozorište saopštilo je da privremeno obustavlja igranje predstava zbog prokišnjavanja krova.
Zrenjaninsko pozorište obustavilo predstave zbog krova koji prokišnjava
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako su naveli, početkom ove godine prilikom velikog nevremena koje je zahvatilo Zrenjanin, u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" je uočeno prokišnjavanje i oštećenje krova iznad dela velike sale. O tome je odmah obaveštena Gradska uprava Zrenjanina, koja je pravovremeno poslala građevinske stručnjake koji su procenili vrednost oštećenja krova. Zatim je informisano i Ministarstvo kulture i informisanja, koje je obezbedilo deo potrebnog novca za sanaciju krova.
 
U međuvremenu je prilikom obilnih padavina otpao deo maltera sa plafona u glumačkom salonu. Iz tih razloga sve dalje aktivnosti u zrenjaninskom Pozorištu su obustavljene, a pozvana je i građevinska inspekcija da utvrdi trenutno stanje u tom delu pozorišta.
 
Ubrzo posle toga, Građevinska inspekcija je donela Rešenje o obustavljanju aktivnosti u tom delu zgrade pozorišta, a Gradska uprava je raspisala javni poziv za popravku krova.
 
Kako su naveli, zrenjaninsko pozorište će nastaviti svoj rad na maloj sceni, rad na novim predstavama i igranja svih predstava na gostovanjima u drugim pozorištima, do završetka radova na krovu pozorišta.
  • Charlie

    28.10.2020 17:36
    Zrenjanin na vodi.
  • Ja bre

    28.10.2020 13:13
    Samo hoću da predložim da je moguće krov i prozore sanirati i bez raspisanog javnog poziva, i da to neoptereti poreske obveznike, tj. građanstvo . Kako - lako. Sistemom prikupljanja para od tzv "patriotskih donatora", koji jedva čekaju da daju lovu,a ne traže ni da se vrati, ni da im se nameste poslovi zauzvrat. Ako ne verujete pitajte Lazanskog.
  • evooo saceee

    28.10.2020 10:46
    noova vladaaaa
    da finansira krov.......samo da prvo pokaznjava svoje gradjane i naotima im se para !!!!!!!!!!!!!!!!!! revolucijom protiv autoritarnog fasizma !!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.