U Kuli proglašena vanredna situacija

U opštini Kula proglašena je vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke situacije.
U Kuli proglašena vanredna situacija
Foto: Pixabay
Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je jedan od osnovnih motiva za uvođenje vanredne situacije problem velikog broja starijih građana koji su oboleli od korona virusa i leče se u kućnim uslovima.
 
"Oni ne mogu da imaju uslugu geronto domaćica, jer one opslužuju zdrave i potencijalno bi ih ugrozili. Kroz vanrednu situaciju, obezbedićemo dodatna sredstva da se angažuju dodatna lica i da se opreme za tu vrstu korisnika i da tu vrstu usluga počnemo da vršimo", rekao je Miljanić.
 
Predsednik je dodao da će na dnevnom nivou pratiti potrebe građana i tako uvoditi nove mere. On je dodao da je broj obolelih u opštini Kula dosta veliki.
 
"Kroz oštrije mere pokušaćemo da smanjimo broj obolelih i da se smanji pritisak na zdravstveni sistem, jer smo svedoci da su i naša ambulanta i bolnice u okolini prenapregnute", naveo je Miljanić.
 
Još je istakao da radno vreme ostaje kao i do sad, kao i rad škola i vrtića, a da će se pratiti situacija i ukoliko bude neophodno, mere će se korigovati na dnevnom nivou.
 
Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u opštini Kula je 416 lica inficiranih korona virusom.
  • Biljana

    03.12.2020 19:56
    ?
    A sta to konkretno znači? Sta je drugacije u odnosu na druge opstine koje niau uvele vanredno stanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.