U Zrenjaninu otvoren još jedan punkt za imunizaciju, vakcinu primio i gradonačelnik

Punkt za vakcinaciju protiv virusa korona otvoren je u zrenjaninskoj sportskoj hali "Medison", a među onima koji su se vakcinisali bio je i gradonačelnik tog grada Simo Salapura.
U Zrenjaninu otvoren još jedan punkt za imunizaciju, vakcinu primio i gradonačelnik
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Kao što smo i obećali, uspeli smo da otvorimo ovaj punkt i nakon što sam primio vakcinu, želim da poručim sugrađanima da veruju lekarima, da veruju struci i naučnim dostignućima, jer, vakcinacija je jedini način da savladamo koronu i da zaštitimo svoje zdravlje", rekao je Salapura.
 
On je rekao da u tom gradu opada broj zaraženih i da je prvi put od 24. novembra manje od 1.000 aktivnih slučajeva kovida u tom gradu.
 
Kazao je da je za Srednjobanatski okrug dopremljeno još 900 doza "Sinofarm" vakcina, od čega je 300 namenjeno za Zrenjanin, što je sa već postojećim zalihama dovoljno za još dva dana vakcinacije.
 
Koordinatorka za masovnu imunizaciju ispred Kriznog štaba Zrenjanina Gordana Đurić kazala je da je punkt u hali "Medison" prvi punkt van matičnog Doma zdravlja, otvoren zbog sve većeg broja ljudi koji žele da se vakcinišu.
 
Ona je zahvalila na pomoći volonterima Crvenog krsta Zrenjanin, kao i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Banja Rusanda", koja je pomogla u kadru sa tri lekara i sedam medicinskih sestara.
 
Pored ovog punkta, radiće i vakcinalni punkt u staroj Specijalističkoj poliklinici gde će, u zavisnosti od broja pacijenata, raditi dve, tri ili četiri dostupne ekipe.
 
"Trenutno je to dovoljno s obzirom na broj pacijenata, a ukoliko bude potrebe sigurno je da ćemo razmišljati o povećanju broja punktova", kazala je Đurić.
 
Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin do sada je dostavljeno 8.715 doza vakcine protiv virusa korona, i to 8.400 doza kineskih i 315 doza Fajzerove, a vakcinisano je više od 5.000 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".