Zrenjanin: Počela vakcinacija nepokretnih građana

U Zrenjaninu je danas počela vakcinacija protiv virusa korona nepokretnih građana, prijavljenih preko portala eUprava ili pozivom na kol-centar, objavljeno je na sajtu grada.
Zrenjanin: Počela vakcinacija nepokretnih građana
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Prilikom prijavljivanja, te osobe su naznačile da nisu u mogućnosti da dođu do nekog od punktova za imunizaciju, te je Dom zdravlja Zrenjanin, u saradnji s Gradskom upravom, organizovao kućne posete i o tome obavestio pacijente koji su iskazali interesovanje za vakcinisanje.
 
Na terenu su trenutno dve mobilne ekipe, sa po jednim lekarom i tehničarem, koji sprovode istu proceduru kao na punktovima za imunizaciju - pacijent se pregleda, daje saglasnost za primanje vakcine i potom se vakciniše.
 
Na spisku za vakcinaciju je trenutno 98 osoba, jedna medicinska ekipa obilazi grad, druga naseljena mesta.
 
Od 8. januara, kada su u Zrenjanin dopremljene prve doze vakcine, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin je ukupno primio 9.717 doza vakcine, proizvodača Fajzer i Sinofarm. Do sada je vakcinisano 8.819 osoba koje su starije od 75 godina, kao i lica starija od 65 godina, koja imaju hronične bolesti.
 
Vakcinisan je 471 zdravstveni radnik i 111 osoba zaposlenih u socijalnim ustanovama, kao i njihovih korisnika. Kada je reč o epidemiološkoj situaciji, na bolničkom lečenju u ustanovama Srednjobanatskog okruga je 42, a u kućnoj izolaciji je 815 obolelih osoba pozitivnih na kovid-19, što čini ukupno 867 aktivna slučaja zaraze.
 
Od toga je 590 aktivnih slučajeva na teritoriji Zrenjanina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina