Bačko Dobro Polje: Nikla divlja deponija, u toku sanacija po prijavama građana

Građani Bačkog Dobrog Polja prijavili su komunalnoj inspekciji, putem Ekološkog pokreta Vrbas, divlju deponiju u tom mestu, duž cele Durmitorske ulice.
Bačko Dobro Polje: Nikla divlja deponija, u toku sanacija po prijavama građana
Foto: Ekološki pokret Vrbas
Građani su ukazali na kontinuirani neprijatni miris raspada organskog otpada i neprijatnosti od osoba koje bez ikakvog obzira izbacuju svoje smeće ispred kuća svojih sugrađana, poručuju iz Ekološkog pokreta Vrbas.
 
Od inspekcije je zahtevano da izda nalog za uklanjanje ove divlje deponije, kao i procesuiranje osoba koje protivpravno odlažu svoj otpad.
 
"Takođe smo zahtevali da se po čišćenju deponije, fizički ogradi lokalitet, uz postavljanje jasnog upozorenja o zabrani bacanja smeća. Ponekad se desi da nas nadležne službe prijatno iznenade. Već treći dan od naše prijave mehanizacija je izašla na teren. Prošle godine na desetak naših prijava, sve divlje deponije u Opštini Vrbas su očišćene, ali na žalost, ubrzo i napunjene novim smećem. Ovaj put nećemo stati samo na čišćenju. Nadamo se dobrom ehu nadležnih službi i poslovnih operatera da se ovaj lokalitet trajno zaštiti ograđivanjem, ozelenjavanjem i pošumljavanjem, možda i oplemenjivanjem sadržajima za decu i omladinu", kažu u Ekološkom pokretu Vrbas.
  • Lala

    26.02.2021 14:38
    Izmeniti zakon
    Treba izmeniti zakon, da kad ih uvatis uzmes i prisilno tu zadrzis dok dodje policija, pa odmah procesuiranje i naravno da budu izmene i o kaznjavanju, da budu debele kazne za takve stvari. Uvesti i da se video, foto dokazi od obicnih gradjana uvazavaju kao verodostojni. Pa kada ih vidis lepo to i snimis odes prijavis, i odmah da odreaguju i kazne. Da i sami gradjani ucestvuju u rasvetljavanju ovakvih slucajeva.
  • Gorcilo

    26.02.2021 11:42
    svudaaaa
    Prosla vajna Temerinska vlast napravila divlju, sramnu deponiju na ulazu iz Beceja.. Ova nova vlast, produzena ruka prosle, dok je skupljala-kupovala glasove obecavala kule i gradove. Izmedju ostalog da ce sanirati i ovo ruglo.... Al dok padne dogovor ko ce uzeti procenat za uslugu, smeca i djubra sve vise i vise. Pacovi okupirali selo
  • Ponesite

    26.02.2021 09:55
    100
    Kg toga smeca i stavite pred kucu gsp.gradonacelnika..ispred kuce komandira komunalne policije...ispred kuce komandira policije......Zar u ovoj drzavi..koja je "u najvecem usponu u Evropi"....nisu ustanju osnovnogreda izopste kulture i higijene uspostaviti??Kontenjere ogradene zicanom ogradom..posebno papirposebno plastika..kabasto...organskiotpadda se tacno zna gde se vozi(otpadposle svinjokolja itd)....Pogledajteonu SRAMOTU na Drini...........bitno da gospoda vozaju sluzbena auta i provizije kojekakve ugovaraju....hiljade polucajaca..NITI JEDNE KAZNE. ZBOG ZAGADIVANJA ..sramota me kad dođe rodbina iz Hrvatske.... Tacno potvrdimo da smo ono za sta nas smatraju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".