Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv meštanina Inđije koji je "kvadom" usmrtio dete

Vozač "kvada" Igor Brać (35) iz Radičevića nije kriv za prošlogodišnju saobraćajnu nesreću u tom mestu, u kojoj je poginuo njegov dvogodišnji sugrađanin F. V.
Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv meštanina Inđije koji je "kvadom" usmrtio dete
Foto: Pixabay
Tako je, nakon sprovedene istrage, odlučilo Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju, koje je odbacilo krivičnu prijavu, pišu Novosti
 
Porodica tragično nastradalog dečaka nije uložila prigovor na ovu odluku tužilaštva.
 
Da Brać nije odgovoran za saobraćajnu nesreću, i da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela, kažu u bečejskom tužilaštvu, utvrđeno je istragom, tokom koje su urađena i dva saobraćajna veštačenja. Već prvi nalaz stručnjaka saobraćajne struke je pokazao da vozač "kvada" nije imao tehničkih mogućnosti da izbegne dete, koje je iznenada skrenulo u njegovu stranu.
 
"Vozač se kretao brzinom od 30 kilometara na sat i nije imao mogućnost da reaguje kada je dete prešlo na njegovu stranu. To je pokazalo prvo saobraćajno veštačenje, a taj nalaz je potvrdilo i drugo, kontrolno koje su uradili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu", navode u bečejskom tužilaštvu. 
 
Nesreća u kojoj je poginuo dvogodišnjak dogodila se 9. juna 2020. godine oko 20 sati u blizini seoske škole, kada se mladi bračni par, Saša i Marina, sa svojim sinovima N. V. (4) i dve godine mlađim F. V, vraćao kući, posle posete rođacima u susednoj ulici. Porodica se kretala desnom stranom puta kada je "kvad" pokušao da ih pretekne. Navodno, dvogodišnjak je iznenada triciklom skrenuo ulevo i nije bilo šanse da izbegne smrtonosni susret sa vozilom, kojim je upravljao Brać.
 
Zbog tragične saobraćajne nesreće, Brać je mesec dana proveo u pritvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Za to vreme su u tužilaštvu saslušani svi svedoci, čime su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor i određen, odnosno da boraveći na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke.
  • Leović

    12.03.2021 22:02
    Tužno
    Žao mi je detenceta.
    Ovo što se radi u našem pravosuđu je kriminal.
    Prvo, ne postoji Saobraćajni fakultet u Novom Sadu. Kakvi su to stručnjaci? Ti likovi da predaju studentima? Kako može tužilac da odbaci prijavu na osnovu veštačenja? Došlo je do smrtnog ishoda u saobraćaju a neko je proglašen nevinim bez suđenja? Kuda to idemo? Kakvo smo mi to društvo?
  • Dejan

    10.03.2021 21:12
    Dil
    U ovom slucaju ,,nema nevinih,, ! To dobro svi zapamtite, svi su krivi podjednako ! Izvesni igor je vodio 25 dece na ekskurziju, selo ga je biralo u mesni odbor, borio se za selo, Majka Priroda ga je kaznila sto je ostao takav a prevoz mu je bio cetvorotockas, sad ko je razumeo,razumeo je !
  • Nimbus

    10.03.2021 09:27
    Zao mi je deteta i njegove porodice, nikad se nece oporaviti od ovog. Ali, takodje mi je zao coveka koji je upravljao kvadom, ako stvarno nije kriv. Vise nece biti isti i stalno ce nositi ovu tragediju iako zna da nije nista mogao da uradi. Ne treba mu nikakav zatvor, dovoljno je kaznjen, i previse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina