VIDEO: Šverceri migranata uhapšeni u Žablju i Žitištu, za prelaz granice uzmali do 500 evra po osobi

Srpska policija, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Rumunije i Mađarske, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi.
Policija je, na teritoriji Zrenjanina i Žitišta, uhapsila D. P. (35), M. G. (36) i N. G. (21), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i L. G. (35), koji se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.
 
Sumnja se da su osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili ovu organizovanu kriminalnu grupu koja je organizovala nedozvoljen prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45 ilegalnih migranata, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.
 
Oni se terete da su za ovu uslugu uzimali od 80 do 500 evra po migrantu.
 
Takođe, kako se sumnja, na više lokacija na teritoriji Srbije su kupovali, a zatim prevozili na teritoriju Mađarske i Rumunije putnička i teretna motorna vozila, stranih registarskih oznaka, koja su korišćena za krijumčarenje migranata.
 
Prethodno, na teritoriji Mađarske i Rumunije uhapšena su tri državljanina Srbije, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, koji su bili angažovani kao vozači migranata preko teritorije ovih država. 
 
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađeno i priveremeno oduzeto jedno putničko motorno vozilo, više mobilnih telefona i SIM kartica i 50.000 dinara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.
 
  • mm

    21.04.2021 15:23
    svasta
    umesto drzava da pomogne krijumcarima da ti teroristi idu odavde i da se podrze sverceri oni ih hapse,,lud smo narod nacisto
  • ss

    21.04.2021 15:19
    ss
    Sitnis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.