Zvanično 1.100 Vojvođana preminulo od kovida od početka epidemije

Skoro 1.100 stanovnika Vojvodine preminulo je od posledica kovida19 u proteklih 13 meseci, koliko traje epidemija virusa korona u Srbiji.
Zvanično 1.100 Vojvođana preminulo od kovida od početka epidemije
Foto: 021.rs

Ovaj podatak izneo je ministar Zlatibor Lončar za 021.rs uz izvinjenje što nam ovaj podatak nije dostavljen kada je tražen krajem decembra prošle godine.

Ovo su prvi zvanični podaci o broju preminulih u Vojvodini posle više od osam meseci, jer je prethodna informacija početkom jeseni bila da je od posledica kovida preminulo nešto više od stotinu ljudi. 

Podsetimo da zdrastvene ustanove i vlast u Novom Sadu i Vojvodini ne daju podatke o broju preminulih, već je jedino je dostupan podatak o tome koliko se dnevni registruje pozitivnih na kovid, kao i koliko je broj pacijenata u bolnicama, međutim i taj podatak je nepotpun, jer se ne navodi koliko je njih primljeno na lečenje, koliko otpušteno, odnosno nema podatka da li je bilo preminulih.

Jedini dostupan podatak koji donekle govori o tome kolika je smrtnost od virusa korona u Novom Sadu, jeste onaj o broju sahrana za koje se izdvaja novac uz budžeta Grada. Prošle godine bilo ih je nešto više 300, a u prva četiri meseca ove godine podaci još nisu potpuni, ali i se govori o stotinama osoba.

Znajući da je u Srbiji do sada, prema zvaničnim podacima, preminulo više od 6.300 osoba, podatak o 1.100 osoba govori da je svaka šest žrtva bila iz Vojvodine.

  • Rade

    01.05.2021 13:22
    Ništa veća smrtnost nego od gripe,a toliko mučenje naroda,širenje straha i panike,uništavanja privrede,sram da vas bude vlastodršci i tkz.struko.
  • Dođoš

    30.04.2021 23:27
    Pravo na izjašnjavanje
    Kako vi možete reći Vojvođana,možda je bilo stranih državljana ili nekih trećih?
  • Popara

    30.04.2021 14:41
    ...
    Kakva laž, pa za ovo se ide u zatvor.ja znam deset osoba koje su preminule od kovida a da nisu poznate ličnosti a sigurno ne poznajem 25000 Vojvodjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.