Pokrajinski sekretarijat: Odbijen zahtev Linglonga za izdavanje građevinske dozvole

Pokrajinski Sekretarijat za energetiku doneo je 10. maja rešenje kojim se odbacuje zahtev investitora "Linglong International Europe" za izdavanje dozvole za izgradnju objekata unutar fabrike.
Navodi se da je odbijen zahtev za izgradnju skladišta sirovina, objekta za istovar i skladištenje čađi, guma i sumpora, kao i da je to rešenje je konačno i da se protiv njega ne može uložiti žalba, a investitor može podneti nov usaglašen zahtev.
 
U obrazloženju se navodi da je investitor preko punomoćnika "Mašinoprojekt Kopring" iz Beograda podneo zahtev za izdavanje rešenja o građevinskoj dozvoli za izgradnju objekata u fabričkom kompleksu, a da je Sekretarijat pristupio proveri ispunjenosti formalnih uslova za postupanje i utvrdio nedostatke.
 
Između ostalog da nije bio priložen Izveštaj Revizione komisije o izvršenoj stručnoj kontroli tehničke dokumentacije projekta za izgradnju objekta miksera za proizvodnju guma sa pratećim infrastrukturnim objektima, da su priloženi Zbirni završni izveštaji ali ne i kompletan dokument, kao i da nedostaju strane dokumenta.
 
Na društvenim mrežama pojavio se pre nekoliko dana dokument Pokrajinskog sekretarijata za energetiku u kome piše da je inspektor tog sekretarijata doneo rešenje o zatvaranju dela gradilišta u fabričkom kompleksu "Linglong" u Zrenjaninu, odnosno gradilišta skladišta sirovina i skladišta sumpora, čilerskog postrojenja 1 i 2, objekta za istovar i skladištenje čađi, kao i objekta za namešavanje sirovina.
 
"Linglong Tajr" u radnoj zoni "Jugoistok" u Zrenjaninu gradi kompleks proizvodnih objekata za proizvodnju pneumatika na oko 97 hektara gde će proizvoditi gume za putnička, komercijalna vozila, kamione i autobuse, industrijska vozila, kao i gume za poljoprivredna vozila i mašine.
 
Ukupan proizvodni kapacitet svih pogona za proizvodnju pneumatika na lokaciji je projektovan na 13,62 miliona pneumatika godišnje, a kamen temeljac postavljen je 2019. godine.
  • Zrenjaninac

    18.05.2021 00:13
    Baš
    Zamislite da se strancima daje više od 80 miliona evra, poklanja zemljište, dovlači voda za piće koju Zrenjaninci nemaju već 40 godine i pored završene Fabrike vode koju će platiti građana kroz višu cenu česmovače. Prljava tehnologija najveće gumare u Evropi će prema gradu i rezervatu Carska Bara ispuštati otrove, formalin i čađ koji će zagaditi i oranice naših paora. Naši građevinci ne mogu ni da primirišu ovom velikom gradilištu jer su na njemo za siću angažovani većinom štićenici kineskih zatvora. Srećom, uskoro stiže još jedan zagađivač sa najvećom farmom svinja. Ima se - u sve se ugrađuju. Izvinjavamo se što od svog naroda pravite budale.
  • Pera

    16.05.2021 20:24
    Novi zahtev
    Ovo je odbijanje zbog nedostatka nekog papira, verovatno nebitnog. Sve će to pribaviti i podneti ponovo. Ovo nije odbijanje da ne mogu da dobiju i grade, samo će papiri biti kasnije. A zaustaviti ih niko neće dok država želi da to izgura po svaku cenu.
  • IQ

    16.05.2021 13:40
    Aha, vazi
    Verujemo vam sve... dobili su dozvolu ali sačekace da prođu izbori....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".